Неделен Хороскоп

Водолија

21 Март - 27 Март 

Работа

На работното место ве очекуваат проблеми. Конфликт кој веќе долго време стои меѓу вас и вашиот претпоставен ќе дојде до својата кулминација. Наспроти тоа ќе добиете пофалби од луѓето кои умеат да го ценат вашето залагање и лојалност. Карактеристично за неделава е тоа што ви се одлично аспектирани комуникациите, па поради тоа ќе чуствувате и помала напнатост. И понатаму мора да се чувате од расправии, во работите поврзани со пари и понатаму ве пратат потешкотии, па би било добро да ги избегнувате сите активности поврзани со поголеми суми. Ако работите со странство бидете посебно внимателни да не доживеете загуби.

Љубов

Едноставно неделава ќе сакате да се општите. Ќе бидете мошне задоволни од околината, пријателите и семејството, бидејќи ќе бидат многу љубезни со вас. Повеќе време ќе бидете со вашиот партнер, а тоа многу ќе ви годи. Подгответе се за љубовниот бран кој ќе ве зафати и прифатете ги идеите од вашиот партнер.

Здравје

Чуствително, но нема потреба од многу грижа. Опуштете се.

Особини на луѓето со нагласен знак на Водолија (Сонце, месечина, Асцендент или група на планети во овој знак). Позитивни особини: независност, толеанција, индивидуалност, хуманост, алтруизам, интелектуалност. Негативни особини: непредвидливост, ладнокрвност, крутост, ексцентричност, безличност, бунтовност. Луѓето родени во знакот на Водолија се луѓе на планетата Уран, на прв поглед мирни и тивки, љубезни и драги соседи. Но и многу се необични и со неочекувани постапки. Тоа се луѓе кои целиот живот фрлаат камчиња во матните и бајати животни бари на својата околина. Сепак овие луѓе тоа го работат од љубов и љубопитност. Со отсутен, неодреден поглед на очите, вешто го прикриваат своето ѕиркање во вашиот живот. Истовремено, заљубени во сопствената слобода, недозволуваат никому да погледне во нивниот живот. Директни и љубопитни, овие луѓе можат да бидат и нежни и сочувствителни. Многу астролози непропуштаат да спомнат дека преку 70% од генијалците имаат во овој знак или Сонце или Асцендент. Секогаш да се биде пред своето време е одлика на Водолијата. Тие живеат онака како што ќе живее останатиот свет после неколку децении.

Кај Водолиите, што се однесува до физичкиот изглед, доминираат два типа-боженствен и демонски. Боженствениот тип е убав, пријатен, со мал нос, со жисти отворени очи. Демонскиот тип е грд, своеглав, кукаст, голем, грбав нос, свински продорни очи. Човекот Водолија секогаш е посебен, често малку повисок, кога оди како да се прикрадува. Погледот му е или како лотос или како црна точка, привлечен или бодликав.
И покрај тоа што Водолијата е знак на човечност, друштвеност и пријателство, човекот на овој знак секогаш и пред се е индивидуалец. Во овој случај не се работи за контрадикција затоа што за да се остварат целите на Водолијата (братство, еднаквост, трагање по смислата) и најпосле истите да се остварат во заедницата, најпрво треба да се пронајдат во сопствените поединечни животи.

Занимања кои најмногу им одговараат на овие луѓе се: иноватор, пророк, елеклтричар, авијатичар, научник (посебно за природните науки), програмер, уметник, театарски работник, писател и социјален работник.

Ова е знак на знаење затоа што владее со ѕвездите, па така и Астрологијата е сместена во Водолија. Човекот овде е човек свесен на својата човечност, спремен да се развие, од сиромашна еднина да стане полнина, односно човештво. Секако сеуште многу луѓе Водолии се далеку од она што го сметаме за совршено. Но она што ги издвојува од другите е спознанието дека совршенството сепак постои и дека треба да се достигне. Толку спомнуваното братство го измислила Водолијата, а исто така и другарството. Ако некому овие зборови му звучат потрошени тоа сигурно не е заради луѓето од овој знак, тие тоа сигурно не го направиле. Размислувањето на Водолијата е тековно, тоа струи низ воздухот, се вовлекува во групата која ја опкружува. Повеќе отколку било кој друг човекот роден во овој знак настојува идеалите да ги направи реални. Она што мора да го научи е да го воочи вистинскиот живот на општеството во кое живее, за да може да му го понуди сопствениот модел на раст на колективната свест. Главни зборови на луѓето на овој знак се: фантазија, независност, оригиналност, алтруизам, но најмногу им прилега еден убав и често многу болен збор-вистина.

Симбол:
Носачка на вода

Симболизира:
Индивидуалност, оригиналност, рамноправност, морал, изолација, слобода, независност, пријателство, братство, алтруизам, хуманизам, демократија, солидарност.

Елемент:
Воздух

Планета:
Уран – планетата на оригиналноста и бескрајната мудрост.

Ден од седмицата:
Сабота

Боја:
Тиркизна

Број:
5

Скапоцени камења:
Алуминиум, аметист и аквамарин.

Најдобри професии:
Социолози, електроинженери, истражувачи, астрономи, еколози, граѓански заштитници и секаква професија која што бара независност.

За да се спријателите со нив:
Не ги критикувајте, а помагајте им да ги постигнат своите цели!

Дел од телото:
Зглобови, китки и нервен систем.

Добри карактеристики:
Комуникативни, оригинални, отворени за нови работи, фер, привлечни, пријателски настроени, алтруисти, интелигентни, лојални, независни, толерантни, забавни, сакаат да им помагаат на другите.

Лоши карактеристики:
Претпазливи, самоунишувачки настроени, недостапни, нерационални, очајни, нетактични, неподредени, ексцентрични, нестабилни, резервирани.

Карактеристики по кои ќе ги познаете:
Слатка насмевка, ненадејни движења, стрелаат со поглед, долги нозе.

Омилени работи:
Компјутерско програмирање, тимски спортови, сè што има некаква цел.

Работи кои ги мразат:
Неправда, „кралици на драмата“, да се чувствуваат изолирани, да должат пари или услуги, кога мораат да изберат само едно нешто.

Можете да ги најдете:
Како предлагаат иновации на работното место, како планинарат, како држат спортски предавања.

Скриена желба:
Да почувствуваат целосна слобода!