Технологија Игри

Мартин од Свети Николе освои 680.000 евра на светскиот турнир во Дота2 (ФОТО)

10252

Мартин Саздов, познат како Saksa, е еден од најдобрите „Dota 2“ играчи во светот, и заедно со својот американски тим „Digital Chaos“ се натпреваруваше на овогодинешниот „Dota 2 International 2016“.

Доколку не следите е-спорт, „Dota 2 International“ е пандан на Светско клубско првенство.

Мартин Саздов Saksa и Digital Chaos се официјално ТОП3 на The International 2016 во Dota2 со загарантирани 2,157,375 долари!!!