Технологија Наука, новости Култура Книги

Доказ дека не посетиле вонземјани пред 300 години!

3627

Мистериозен цртеж NLO на корица од книга од 1716 година.

Книгата напишана на латински јазик датира од 1716 година, а на корицата направена во длабок рез е прикано мрачно небо на кое се наоѓа летачки кружен објект, зад кој остануваат траги од молња. Не се ретки примерите во човековата историја да се сретнат цртежи од мистериозни летачки објекти. Книгата на познатиот средновековен математичар Јохан Каспер Функ дава многу веродостојна теорија дека не сме единствени во свемирот.

Она што го прави овој случај поразличен од останатите е тоа што летачкиот објект, кој е прикажан, многу потсетува на современ леталчки објект. Секако, многу необична илустрација од 18 век не е навистина голем доказ дека постојат вонземјани, но чудно е што од тогаш до денес за цели 300 години ништо не е променето, во однос на замислата за вонземјански летачки објекти.