Култура Театар Книги

100 години стар театар трансформиран во неверојатна книжарница (галерија)

585

Шекспир напишал „Сиот свет е сцена”, но оваа книжарница и буквално била тоа.

Ел Атенео Гранд Сплендид во Буенос Аирес, Аргентина, започна како театар во 1919 година. Кратко време работел како кино пред архитектот Фернандо Манзоне да го трансформира во грандиозна книжарница.
Сега, луѓето доаѓаат од целиот свет и уживаат во големиот број книги на драматично осветлените полици.