Спорт Кошарка

РЕКОРД НА ГИНИС: Даде кош фрлајќи на 180.969 метри! (ВИДЕО)

4306

Кошаркарот ентузијаст Дерек постави рекорд на Гинис за одбележување на кош од најголема висина.

По три обиди Дерек успеа да упати точни фрлање и да го погоди кошот, кој беше на 180.969 метри под него. Дејството се разви на мост, каде Дерек ја испит точната висина. Претходното вакво достигнување беше од височина 126 метри.

По успешното искуство Дерек доби специјална признание за поставениот рекорд.