Наука, новости Exclusive TV Видеа Репортажи

Најстарата жена во светот денес слави 117 години, еве која е нејзината тајна! (ВИДЕО)

465

Ема Морано денес слави 117 години и таа е најстар човек во светот во моментот. Таа моментално добро се држи за нејзините години и докторот кој ја прегледува на видеото и кажува дека срцето и е како швајцарски часовник. За тоа како таа живее толку долго тврди дека е до гените но и до нејзината одлука да го избрка својот сопруг од дома уште во 1930-тите години бидејќи не сакала да биде доминирана од никој. 

 

Видео