Галерија Фото Репортажи Exclusive TV

10 најпопуларни градови на Инстаграм за 2016 (ГАЛЕРИЈА)

1594

Популарната апликација Инстаграм моментално брои повеќе од 500 милиони корисници, со што заслужено е победник кога се работи за социјалните мрежи.

Освен тоа, принципот на функционирање на Инстаграм овозможува лесно да се одредат најпопуларните работи во светот, било и за која категорија да се работи.

Така, Инстаграм послужи како платформа за годишниот преглед на CNN на најпопуларните и најтагирани градови. За 2016 година, тие се следниве:

1. Њујорк

2. Лондон

3. Москва

4. Сао Паоло

5. Париз

6. Лос Анџелес

7. Санкт Петербург

8. Рио де Жанеиро

9. Истанбул

10. Џакарта