Македонија Хумор Вести

На Македонија и се случува "леб и циркус" 10 години - Твитот на Денот

8664

Драган Алцинов, политички аналитичар:

 

“Несомнено формулата ,,леб и циркус’’ функционира беспрекорно, без разлика дали се работи за првиот или за дваесет и првиот век. Таа секаде продуцира пад на републиката и вовед во авторитарно владеење. ДПМНЕ во овие 10 години успеа да даде доволно ,,леб’’ за да ги нахрани стомаците и да направи доволно ,,циркус’’ за да ги одржи мозоците зафатени со небитни работи“.