Забава Хумор Видеа Технологија Наука, новости

Болно за гледање! Како изгледа кога ќе ве удри топка, на забавена снимка (видео)

6100

Непишаното правило во модерната кинематографија гласи – Се изгледа поубаво на забавена снимка, а тоа правило, денес, режисерите и тоа како го практикуваат. Меѓутоа во реалноста ретко имаме таква можност да ги видиме ситните детали кои прелетуваат само за миг.

Е па и за тоа има решение. Најдете камера која снима 28 000 фрема во секунда. Притоа имајте во предвид дека нашето око може да забележи најмногу до 32. Па замислете како би изгледала ситуација која е забавена дури 1 000 пати. Дури и најглупиот пример е удар со топка во глава и тоа преточено во уметност.