Култура Филм Забава Хумор Видеа

Кога ќе видите како се снима хорор ќе се згазите од смеење (видео)

17886

Хорор е филмски жанр чија цел е да предизвика негативна емотивна реакција кај гледачите со манипулација на прималните стравови на публиката. Инспириран од хорор литературата преку автори како Едгар Алан По, Брем Стокер и Мери Шели, хорор филмовите се појавуваат кон крајот на 19-от век. Хорор филмот често има натприродни теми и може да се преклопува со фантастиката и трилерот. 

Хорор филмовите често се однесуваат на кошмари, страв, гадење и ужас поврзани со непознатото. Содржините на хорор жанрот често се однесуваат на судири со злото во рамки на секојдневниот живот.

Во таа насока, чести елементи на хорор филмот се духови, вонземјани, вампири, врколаци, демони, вештерки, зомбија, човекојадци и сериски убијци.

Но, ова видео ќе ви ги долови хорор филмовите од друг агол. Ексклузивно погледнете како се снимаат хорор филмоивте. Подгответе се за доза на смеење: