Вести Економија

Ретроспективно навраќање: Како се менуваа парите во Р.М од 1992 до 2016 (видео)

9571

Деновиве во оптек се пуштија нови банкноти во Република Македонија. Повозрасните се сеќаваат, а помладите може да видат од видеото, каков се бил изгледот на готовинските платежни средства на ниво на Македонија. Ова видео, во продолжение, е компилација на пари од 1992 па се до ден денес. Кај повозрасните генерации сигурно ќе се вратат спомени за едно не така дамнешно, но убаво време.