Здравје Медицина Убавина Спорт Останато Фитнес

Празници без дебелеење: Забрзајте го метаболизамот за 4 минути!

1574

Забрзајте го метаболизамот за 4 минути! Може звучи неверојатно, но не мора да поминувате часови и часови во теретана за да го активирате метаболизамот. Оваа проверена кратка рутина и тоа како помага за да се постигне значителен ефект.

Добриот тренинг може да го направите и за помалку од пет минути

Во само 4 минути ќе согорите еден куп калории, ќе ги зајакнете мускулите и ќе се чуствувате препородени. И  уште една добра работа на овој тренинг е тоа што за вежбање не е потрена опрема.

Тренинг

Секоја вежба направете ја што можете повеќе за одреденото време. Ако имаш време преостанато од предвидените 4 минути направи пауза од една минута и преостанатото време искористи го за да ги повториш сите вежби по неколу пати. За очекувани резултати пактикувајте го овој тренинг два до три пати неделно.

Чучњеви – 60 секунди

Склекови  - 30 секунди

Одење со чекор (во место) – 30 секунди

Одење наназад (во место) – 60 секунди