Вести Економија Култура Lifestyle

CV оди во историјата, ова е патот до работодавецот

2103

Мобилна апликација Послонаут од Србија ја освои Европската награда за млади, во категоријата „Парите се важни“. 

Наградата ја доделуваат во Австрија, а целта е да се мотивираат младите да направат нешто за општеството. Во овој случај станува збор за дигитални проекти кои би биле корисни. 

Послонаут на луѓето им дава огласи според локацијата каде се наоѓаат и на тој начин им помага да најдат работа. 

Освен што е едноставно и лесно, ова е шанса за работодавачите да огласуваат. 

Огласот се закачува за минута, а наместо со CV може веднаш работодавецот да се контактира преку повик или порака.