Вести Македонија Економија

Meсецов 4 НОВИ МИЛИОНЕРИ со државна видеолотарија на Македонија

1954

Државна видеолотарија на Македонија со четири фантастични МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивки го заокружува декември. Низата милионери овој месец ја започнавме со играч од Кичево, потоа следеше играч од Кавадарци, а последните двајца се од Скопје.

На 30.12.16 во  Спорт Лаиф Треид Топанско 2 во Скопје, освоен е последниот Милионер Џек пот во 2016, вреден 1.359.255 денари.

Само два дена пред тоа во просториите на ДВЛМ се појави среќниот добитник на претходниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ, вреден 1.785.908 денари. Овој одличен добитен износ е освоен во Спорт Лаиф Треид Кисела Вода 1 на 25.12.16 во 11:27.

Рекордниот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на ДВЛМ досега е вреден 1.794.419 денари, а беше освоен на почетокот на декември во Вемакс Тобако во Кичево.

Сите играчи кои станаа милионери, благодарение на видеолотариските терминали на Државна видеолотарија на Македонија и МИЛИНЕР ЏЕК ПОТ добивките, со убави желби ја заокружуваат оваа 2016 и ја планираат Новата 2017 година. 

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1ви јуни годинава. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари. Досега под мотото Играј за забава, освоени се 25 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 36.150.786 денари. Покрај нив, освоени се и 3253 Мини Џек Пот добивка во вкупен износ од 24.392.569 денари.

Со убави желби за големи добивки, тимот на Државна видеолотарија на Македонија Ви посакува забавна, среќна и успешна 2017 година. Среќни празници.