Вести Свет Економија

2016 БЕШЕ НЕГОВА ГОДИНА: Заработува дневно по 32 милиони долари и нема да запре!

4996

Мултимилијардерот Ворен Бафет секој ден заработува по 32.2 милиони долари.  Само лани богатството му е зголемено за 11.8 милијарди долари.  Тој е еден од најголемите противници на новиот претседател на САД, Доналд Трамп во деловниот свет. 

„Волшебникот од Омаха“ - вака го нарекуваат откако два дена по победата на Трамп е прогласен за втор најбогат човек на светот. 

Се очекува за време на мандатот на Трамп тој да го зголеми богатството.  Лани неговото богатство пораснало за 19%.