Технологија Автомобилизам

КОЈ Е ПОБРЗ: Dacia 1300 или BMW i8? (видео)

5754

Времето кога автомобилите од поранешните социјалистички земји завршуваа на отпад не само што заврши, туку тие како да доживуваат нов подем и тоа на тркачките патеки

Сопствениците на Trabant, Škoda, Lada, Opel, а сега и Dacia ги подготвуваат своите железни миленици за спринт натпреварувањата на ¼ миља и често победуваат.

Најновиот пример ни доаѓа од Романија. Во прашање е Dacia 1300, која е лиценциран Renault 12.
Романката сега под хаубата крие 2.0 турбо мотор во комбинација со погон на сите тркала, а се бори против многу „помладиот“ BMW i8.

Да погледнеме кој е победник од овој дуел