Технологија Автомобилизам Забава Видеа

Наместете зимски ланци на гумите буквално за 2 минути (видео)

23040

Сигурно веќе знаете за да возите автомобил во зимски услови, кога на патиштата има снег и мраз, неопходно е да поседувате ланци, кои морате да ги користите на делниците каде што за тоа е поставена вертикална сигнализација.

Кога ќе се најдете во ситуација прв пат да ставате синџири, а временските услови околу вас се лоши, поставувањето може да ви изгледа многу комплицирано а посебно доколку не сте го ни прочитале упатството.

Одвојте две минути време, погледнете го видеото и бидете подготвени.