Забава Видеа Култура Lifestyle

Ајкула нападна нуркач како на хорор филм (ВИДЕО)

1588

Замбези ајкулите (познати како бик ајкули) се најопасните ајкули во светот. Оваа, која ја снимил нуркачот Кери Даниел (35) ќе ви изгледа најстрашно.

Даниел ловел риби со харпун во близина на брегот Queensland, покрај Големиот корален гребен, кога предаторот почна да се приближува до него.

За среќа, успеа со харпунот да ја спречи ајкулата да дојде до него и да се повлече неповреден.