Технологија Компјутери

Сон на секој љубител на технологијата: Лаптоп со 3 екрани (видео)

1053

Овој компјутер е идеален за вистинските гејмери.

Производителот на компјутери за гејмери “Razer”, на актуелниот саем за електронска опрема во Лас Вегас, го претстави својот лаптоп со три екрани.

Таканаречениот “Project Valerie” е првиот лаптоп од ваков вид. Во себе содржи три екрани со резолуција од 4К и дијагонала од 17 инчи. Бочните монитори се лизгачки и се оддвојуваат од централниот, а може да се користат за играње видео игри.