Lifestyle Култура

ИЗНЕНАДУВАЧКИ: Погледнете како навистина изгледал Исус! (ФОТО)

3784

Научникот Ричард Нејв го нацртал Исус Христос, но онаков каков тој најверојатно изгледал. Тој навистина се разликува од Исус кој е најчесто насликан.

Ричард својата слика ја направил на основа на информациите за неговиот живот од библиските записи.

Тој 19 години ги проучувал черепите на луѓето кои живееле во Израел во почетокот на 19 век.

Според Ричард Исус имал потемна боја на кожа и црна коса.

Погледнете го неговиот цртеж: