Култура Lifestyle Забава Видеа

Неверојатен изум: Еве како вашиот дом да биде 3 пати потопол (видео)

2506

Македонија изминатиов период, а и сега, се бори со снего, ледените дождови и никите температури. Како да го надминете студот, направете го овој трик, и во домот ќе биде потопло за многу степени.

Топлината од домот најмногу се губи преку прозорите и вратите, а тоа може да се провери на едноставен начин:

„Отворете го прозорецот или вратата, на рамката ставете лист хартија и затворете. Ако можете лесно да го извадите листот тоа е доволен доказ дека топлината веднаш излегува низ прозорците“, вели еден истражувач.

Доброто диктување на вратите и прозорците е најбрзиот начин да се реши проблемот со загревањето. Гумена лента, која ви е потребна за тоа, може лесно да ја најдете и да ја наместите за енергетски ефикасен дом.

Позади радијаторот на ѕидот поставете алуминиумска фолија, а тоа дополнително ќе создаде топлината да остане во просторијата. Со тој трик топлината ќе се насочува кон просторот, а не кон надворешниот ѕид.