Забава Видеа

Заштитете ги стапалата од студ! (ВИДЕО)

2182

Човековото тело испушта најголем дел од топлината преку екстремитетите и главата. На ниски температури, најважно е тие да бидат обезбедени.

Неопходни се соодветни обувки, ракавици и капа. Студот продира во телото преку нозете бидејќи тие се нашиот директен контакт со земјата. За да се спасите од студот кој продира во вас додека се движите по снег, погледнете го овој едноставен, но генијален трик. Она што ви е потребно е алуминиумска фолија!