Забава Секс и Интима

Мажи користете ја оваа поза за партнерката да збесне од оргазам!

3436

Дамите велат дека нивната омилена секс поза е – мисионерската! Значи, жената е легната на грб, мажот е над неа, но… Не затоа што мажот го извршува поголемиот дел од „работата“ (добро, малку и поради тоа).

Во оваа поза жените се чувствуваат многу интимни со партнерот. Можат да остварат контакт со очите, да го прегрнат, но и на неговото лице да „прочитаат“ дали му се допаѓаат допирите, дали ужива и дали е блиску до оргазам.

На некои дами оваа им е идеалната поза затоа што можат да легнат и да му ја препуштат доминацијата на партнерот.

Исто така, жените ја сакаат мисионерската поза затоа што сметаат дека нивното тело најдобро изгледа кога лежат на грб (а, знаете дека многу жени се грижат за тоа како изгледаат за време на сексот). Вака, мажот е одозгора, им ги сокрива „несовршеностите“, па можат да се опуштат…

Оваа поза на жените им овозможува и да доживеат оргазам. Многу жени велат дека во оваа поза аголот е идеален за пенетрација, кој им олеснува да доживеат оргазам.