Како подобро и побрзо да се снајдете на новото работно место?

Кои се петте работи кои мора да ги знаете доколку одите на ново работно место? Како побрзо и полесно да се снајдете во новата работна средина?

Новата работа може да биде голем предизвик, затоа треба добро да се подготвите и почнете со следење на петте чекори.

Дефинирајте ја прецизно својата улога на работа

Првите часови на работа искористете ги да добиете одговор што од вас се очекува. Прашајте го претпоставениот на што да се фокусирате, затоа што по тоа ќе се мери вашиот успех или неуспех. Кога знаат што од нив се бара, новите работници полесно ќе се вклопат во колективот.

Активно слушајте

Внимателно слушајте додека разговарате со колегите и надредените, затоа што така ќе дознете кои се слабите точки во фирмата. Тоа е можност да се покажете во најдобро светло.

Пронајдете сојузник

На новото работно место најдете колега со кој ќе се спријателите и кој ќе може да ви помогне. Бидете опкружени со пријателски настроени луѓе, но имајте „отворени очи“ и информациите кои ќе ги добиете примајте ги со резерва.

Запаметете имиња

Запаметете ги имињата на луѓето кои веќе сте ги запознале. Тоа е важно за да оставите добар впечаток. Бидете љубезни со сите додека се запознавате.

Работете професионално

На работа треба да работите професионално, да покажете дека навистина ја разбирате работата, дека сте внимателни и темелни.

Тамара Тодевска го покажа трудничкото стомаче! (ФОТО)

Тамара Тодевска е активна трудница, изгледа одлично, па речиси и не налкикува дека скоро е влезена во седмиот месец од бременоста. Неодамна објави фотографија каде што го покажува своето трудничко стомаче, па слободно можеме да кажеме дека бременоста ѝ прилега доста.

Тајни кои ги кријат личностите родени во знакот Вага!

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат. Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности.

Вагите тежнеат кон долги и значајни врски

Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни

Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.

Вагите умеат да бидат непредвидливи

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

Најчитани

Твитови