Од СЕЛСКИ МОМИ до ФОЛК ПЕЈАЧКИ ВО МАКЕДОНИЈА И АВСТРАЛИЈА...

Во Македонија ретки се телевизиите кои ја негуваат  традиционалната македонско-бугаро музика, има неколку телевизии кои не знам како опстануваат (ништо лично за телевизиите на кои имињата не е ферски да ги споменеме а сите ги знаеме), а ја негуваат оваа музика.

Седам и вртам со даљинското се со цел да најдам нешто за гледање по мој вкус, одеднаш аутоматски рефлексите ми проработеа и ми се укочи раката се со цел да ја оставам програмата каде што во моментот одеше еден јак кадар: Цура се гали одоздола па нагоре, кој не би ја гледал оваа телевизија цел ден?

Морав да го догледам спотот во кој истата таа цура чекаше од шампањското да излезе пената која со нејзините гестикулации на рацете залепени за флашата сфатив дека е десанка (кој го гледал спотот знае). Догледав и си реков морам јас да ја најдам песнава на јутјуб за да го анализирам текстот, едноставно ме интересираше од каде толкава храброст имаше момата да пее такво нешто...

Почна песната која заради нетот кочи од самиот старт или од што е толку кич самата не се пушта, РАКЕ ПУКЕ, РАКЕ ШЛАКЕ?? да се посветам на јаката кола, цура,69-ката или текстот? Песната ја изгледав, очите ми се наполнија, а душата празна, текстот како да беше од некој порно филм, цурата како да пееше за во некој друг свет а не за во нашиов каде што години наназад се негувала старата Македонска народна песна...

Си мислев дека единствени се, уникатни се Бугарите и со стил и со музика и со набубрените бузи од селиконот на нив, пошто селиконот под усните (цицките) веќе е во поодмината фаза па не се приметува толку, но сум заостанал многу, ова почнува да не прегазува или 21 век ова е во мода.

НОЗЕ КО МИСИИЦА ИТРА КО ЛИСИЦА? да беше гатанка никогаш немаше да ми текне дека одговорот е Гавазова... ТИ МЕ ВИКАШ ЦУЦИ МУЦИ БАШ ГИ САКАМ ТИЕ ЗВУЦИ...

Од секогаш си мислев дека Македонија има стари убави народни песни, дека ќе се негуваат и во ова ново време и дека бугарската сцена е далеку зад нас и дека циркус има онаму каде што има посетеност и гледаност, дефинитивно кога има гледаност и кај нас има циркус без пари, но кој се  плаќа врз лицето на државата и нацијата...

ВО МОДА СЕ МИНИСТРИ ЕМ СЕ ЗГИДНИ ЕМ СЕ БИСТРИ??? еј што имам кејф да си имам шеф? зарем момава по надимак Барби не се срами јавно да распише оглас во кој бара само шефови за да ја скијаат во банско каде ќе пијат шампанско?

УМОТ МИ ГО ШЕКНА ЕДЕН ДОТЕРАН И ЗГОДЕН И ОДМА ЗНАЕВ ДЕКА ЗА МЕНЕ Е РОДЕН, ЦЕЛИОТ ЖИВОТ ТАКОВ БАРАВ БАШ НО ПОЈМА НЕМАВ ДЕКА ТОЈ Е МАФИЈАШ?? ЗЛАТО ДИЈАМАНТИ СКАПИ ФИРМИ СТРАНСКИ?? СЕ ЗА МЕНЕ МИ КУПИ МИ КУПИ ТОЈ...

КЕШ КЕШ КЕ ТИ ТРЕБА МНОГУ КЕШ БАТО ЗА ДА ДОПРЕШ СЕКСИ ВЕШ? Певаљкава барем нека и каже некој дека секоја жена сака маж со кеш, да е шеф и да има БМВ, но не на ваков начин да се експонира во јавноста.

ПАРИ ПА ПОСЛЕ ЌЕ МЕ ЌАРИШ...Зарем има уште вакви песни, неможам да си поверувам што гледам на мојот екран... Да не беше рефренов и спотов со танги тешко дека ќе просперираше со копање компири и грав во роднот крај...

*БОНУС* #tb Вале Гулабица

 

Тамара Тодевска го покажа трудничкото стомаче! (ФОТО)

Тамара Тодевска е активна трудница, изгледа одлично, па речиси и не налкикува дека скоро е влезена во седмиот месец од бременоста. Неодамна објави фотографија каде што го покажува своето трудничко стомаче, па слободно можеме да кажеме дека бременоста ѝ прилега доста.

Тајни кои ги кријат личностите родени во знакот Вага!

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат. Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности.

Вагите тежнеат кон долги и значајни врски

Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни

Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.

Вагите умеат да бидат непредвидливи

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

Најчитани

Твитови