СВЕТОТ ПРОСЛАВУВА 25 ГОДИНИ СУРФАЊЕ ПО ИНТЕРНЕТ

На 23 август се одбележува Денот на интернаутот, бидејќи на денешен ден пред 25 години, Тим Бернерс – Ли овозможи пристап на обичните граѓани до неговиот World Wide Web.

Зборот „интернаут“ доаѓа од зборот интернет и астронаут што означува лице кое времето го минува сурфајќи по интернет.

На денешен ден се прославува 25-годишнината од пристапот кон неограничен број информации.

Нова интересна опција достапна на Фејсбук

Новата опција која овозможува емитување во живо за две лица е достапна од утринава.

Како што пренесува „The Next Web“, оваа апликација е најавена уште од јуни, а почетната верзија ќе биде достапна за корисниците на Фејсбук Ментонс апликациите на IOS оперативниот систем и ќе побара да ги идентификува двата корисника.

Сите неидентификувани корисници во САД оваа можност ќе можат да ја добијат во септември, а останатите во светот треба да ја добијат од октомври до ноември.

Овие графити ја сведочат суровата вистина(Галерија)

Една фотографија зборува повеќе од илјада зборови. Овие графити токму тоа и ќе ви го докажат.

Сите политички, економски, општествени проблеми со кои се соочуваме, а сепак ги затвораме очите и премолчуваме пред нив, како да не се наши грижи, ќе ги видите во овие графити.

Ќе ви дојдат како утринско освестување со жешки шамари!

Вистината за која секој е свесен, а глуми дека не ја забележува е токму во овие графити. Погледнете!

Популарно

Твитови