Фејсбук нуди нови можности за онлајн заработка

Фејсбук пушти во употреба нова функција – „Маркетплејс“ (Marketplace), којашто служи за трговска онлајн размена.

На почетокот, таа опција ќе биде достапна само во САД, Велика Британија, Австралија и Нов Зеланд. На овој начин социјалната мрежа влегува во непосредна конкуренција со регионалните платформи за продажба на интернет.

Но, како и во секоја друга ваква можност, треба да внимаваме на можни измами, предупредуваат стручни лица.

Ова претставува еволуција во трговско-заработувачката политика на Фејсбук, којшто моментно брои приближно 450 милиони корисници. Можностите за секојдневна стокова размена се бројни и разновидни. Сега тој процес стана и формален.

Концептот е таков што, за да понудите нешто за продажба, се објавува слика, наслов, опис и цена, и верифицирање на вашата местоположба. Потоа, Фејсбук автоматски пребарува и наоѓа можни заинтересирани корисници врз основа на страниците каде што тие кликале „Ми се допаѓа“, за да им ја предложи вашата понуда.

Конечно решена мистеријата: Eве како биле изградени пирамидите во Египет

Историчарите и архиолозите со векови се обидувале да најдат одговор на прашањето како друштвото од бронзено време, кое не било технолошки развиено, успеало да помери огромни блокови од варовник и гранит од кои с е изгредени пирамидите.

Работниците ги ставале блоковите на дрвени бродови кои меѓусебно биле поврзани, а потоа блоковите пловиле по каналите до внатрешноста на пристаништето кое не било многу одалечено од пирамидите. 

Архиолозите не можеле да се согласат за тоа како бил пренесуван градежниот матријал

Вооружена драма во Скопје

 На 23.09.2017 година околу 21,00 часот во Скопје на ул.„Тале Христов“, во спортска обложувалница „Спорт Лајф“ од страна на две засега непознати маскирани лица со закана со пиштол, извршено е разбојништво над вработената при што се одземени околу 30.000 денари. Секторот за внатрешни работи Скопје превзема мерки за пронаоѓање на сторителите.

ШОК ЗА КАНДИДАТИТЕ: Саша Поповиќ воведува ново правило во Ѕвездите на Гранд

Новата сезона на Ѕвездите на Гранд се сиима, а емитувањето на првата емисија ќе започне на 30 септември.Оваа година покрај сценографијата и промена на правила, воведена е уште една нова промена.

Воведен е пулсометар, кој ќе го мери пулсто на кандидатите, и веднаш врз основа на тоа ќе знаеме колку кандидатите имаат трема, кој колку се уплашил, изјави Саша Поповиќ

Најчитани

Твитови