Нови MacBook лаптопи: Apple подготвува револуција за 27-ми октомври

Предолго се дискутираше за тоа зошто Apple ja запостави својата MacBook Pro линија на преносни компјутери, којашто е прв избор за многумина, но според перформансите и хардверот, се чини како помалку да заостанаа.

Компанијата Apple и официјално во медиумите испрати покани за случувањето коешто на 27-ми октомври ќе се одржи во Купертино, а на коешто ќе бидат претставени новите модели на MacBook преносните компјутери.

Нагодувањата говорат за тоа дека MacBook Pro исто како и MacBook ќе остане без класичните USB портови, па дури и влезот за слушалки, додека ќе биде имплементиран USB-C порт којшто ќе прерасне во нов стандард.

Тука се и нагодувањата за OLED бар екранот над тастатурата којшто би требало да ги замени функциските тастери, како и наводната динамичка тастатура и значајното подобрување во врска со графичките и останатите перформанси.

Всушност веќе одамна се дискутира за тоа дека Apple ја запуштил својата MacBook Pro линија на преносни компјутери, којашто е прв избор за многумина, но кога станува збор за перформансите и хардверот “под хаубата”, се чини како тие помалку да заостанаа.

Вистина, во 2015-та година Apple во продукција го турна MacBook преносниот компјутер со екран со дијагонала од 12 инча и еден USB-C приклучок. Меѓутоа, овој преносен компјутер беше наменет првенствено за оние коишто се постојано на пат, додека MacBook Pro отсекогаш важел за “професионален компјутер”.

Сепак, изгледа дека сега е вистинскиот момент кога Apple повторно ќе донесе нова револуција со претставувањето на новите MacBook Pro модели.

Конечно решена мистеријата: Eве како биле изградени пирамидите во Египет

Историчарите и архиолозите со векови се обидувале да најдат одговор на прашањето како друштвото од бронзено време, кое не било технолошки развиено, успеало да помери огромни блокови од варовник и гранит од кои с е изгредени пирамидите.

Работниците ги ставале блоковите на дрвени бродови кои меѓусебно биле поврзани, а потоа блоковите пловиле по каналите до внатрешноста на пристаништето кое не било многу одалечено од пирамидите. 

Архиолозите не можеле да се согласат за тоа како бил пренесуван градежниот матријал

Вооружена драма во Скопје

 На 23.09.2017 година околу 21,00 часот во Скопје на ул.„Тале Христов“, во спортска обложувалница „Спорт Лајф“ од страна на две засега непознати маскирани лица со закана со пиштол, извршено е разбојништво над вработената при што се одземени околу 30.000 денари. Секторот за внатрешни работи Скопје превзема мерки за пронаоѓање на сторителите.

ШОК ЗА КАНДИДАТИТЕ: Саша Поповиќ воведува ново правило во Ѕвездите на Гранд

Новата сезона на Ѕвездите на Гранд се сиима, а емитувањето на првата емисија ќе започне на 30 септември.Оваа година покрај сценографијата и промена на правила, воведена е уште една нова промена.

Воведен е пулсометар, кој ќе го мери пулсто на кандидатите, и веднаш врз основа на тоа ќе знаеме колку кандидатите имаат трема, кој колку се уплашил, изјави Саша Поповиќ

Најчитани

Твитови