Преродбата на Eve Online доаѓа на 15-ти ноември (видео)

Една од најоригиналните и најпопуларните space ММО игри, Eve Online полека се подготвува да ги отвори портите кон вселената за сите љубители на интергалактички авантури. Со цел да привлечат свежа крв, тимот CCP Games се поднови и со нов трејлер кој проповеда за истражување и борбени ситуации на епско ниво!

Бесплатниот за играње модел доаѓа со најновото надополнување насловено како Clone States. Со надополнувањето, се пројавува можноста за едноставно производство на клонови кои се ограничени во одредени вештини и побавно тренираат и се надградуваат. Во случај да сакате да ја играта бесплатно Eve Online, вие ќе бидете еден од тие клонови. Ограничувањата, под разбирливо не стапуваат на сила доколку сте месечен претплатник за играта. Дури и да одите со бесплатен модел, сепак ќе можете да ги користите најпопуларните вселенски бродови, да станувате дел од огромните вселенски битки, како и да се занимавате со рударство.

Со претплатување, станувате Omega State клон и добивате пристап до сите способности и стандардна брзина на тренирање. Во случај да ви заврши претплатата продолжувате бесплатно да играте како Alpha State клон каде одредени способности се заклучени сѐ додека не се претплатите повторно.

За време на штотуку завршениот Eve Vegas настан челните лица подетално објаснија како ќе функционираат новите модели. Имено, како бесплатен алфа клон ќе бидете ограничени во изборот на некои вештини, но некои од нив можат да одат до четврто ниво. Исто така, можете да се усовршувате во Corp Management и да управувате со мали корпо рации. Во поглед на вештини алфите ќе можат да:

  • Командуваат со бродови од нивната фракција
  • Запазат нивоа и вештини кои се објаснети тука

Во поглед на бродови алфите можат да командуваат во:

  • Tech One фрегати
  • Tech One уништувачи
  • Tech One крузери
  • Tech One рударски фригати

Со оглед на комплексноста на Eve Online, за сите нови играчи ќе има подготвено оригинален почетен режим на играње кој ќе ги запознае играчите со бројните елементи и вештини кои се потребни за да се преживее во вселената. Во зависност од одбраната фракција ќе добиете и нов командир.

Бројните надополнувања ќе бидат препратени и со апликација за Android и iOS направи преку која ќе добивате известувања, ќе ја читате поштата која ќе ви пристигне во играта, ќе управувате со креираните ликови и ќе се восхитувате на вашиот брод преку виртуелното вселенско пристаниште.

Погледнете и научете: Како се прават најголемите магионичарски трикови (видео)

Колку пати до сега сте биле цел на оптичка илузија? За момент си помислувате дека е вистина, но за жал сепак се работи за трик. Магионичарот со тимот толку многу умешно и брзо го преви тоа што немате можност и време да ја сфатите поентата на трикот. Ова видео со десетици милиони прегледи е одговор на прашањето, како се прават најголемите магионичарски трикови?

Што никако не треба да наведете во вашето CV?

Кога аплицирате за некоја работа секогаш треба да водите сметка за вашата биографија. Можеби се трудите да го напишете што постручно и со што повеќе детали, но понекогаш само еден збор може да го одбие вашиот иден работодавец.

„Креативен“ и „ефикасен“ се зборовите кои најчесто се користат во биографиите, а кои секако би требало да ги избегнувате. Ова се најчесто користените зборови во речиси сите биографии, а покрај нив се користат уште и „организиран“, „мотивиран“, „со искуство“, „иновативен“, „одговорен“, „аналитичен“, и „ефикасно ги решава проблемите“.

Доколку навистина ја сакате работата пожелно е да не ги користите токму овие зборови, туку да ги замените со некои нови, со што вашиот работодавец повеќе би го заинтересирале за разлика од останатите кандидати. Треба да го избегнете клишето и да навестите некои ваши уникатни особини.

На огласот треба да се пријавите веднаш штом забележите дека тој излегол, бидејќи така работодавецот ќе види дека навистина сте заинтересирани за таа работа и тоа многу повеќе ќе му значи од биографијата полна со „празни“ зборови. Ако добиете прилика лично да се запознаете со работодавецот, искористете ја и покажете му колку навистина сакате да ја добиете работата.

Популарно

Твитови