РЕКОРД НА ГИНИС: Даде кош фрлајќи на 180.969 метри! (ВИДЕО)

Кошаркарот ентузијаст Дерек постави рекорд на Гинис за одбележување на кош од најголема висина.

По три обиди Дерек успеа да упати точни фрлање и да го погоди кошот, кој беше на 180.969 метри под него. Дејството се разви на мост, каде Дерек ја испит точната висина. Претходното вакво достигнување беше од височина 126 метри.

По успешното искуство Дерек доби специјална признание за поставениот рекорд.

Врв над врвовите: Песна за големите гужви во ЈСП (ВИДЕО)

Има денови кога во Јавнио сообраќаен превоз (ЈСП) не може ни да се влезе во автобус, а камо ли пак да се седне. Турканици, метеж и разни миризби, а сооглед дека иде зима прозор никој не отвора, особено поворасната популација. Оваа музичка теме, во продолжени, во 90 проценти е слика за тоа што се случува во ЈСП.

Нејзините соседи имале прегласен секс: Им испратила порака која стана хит на интернет!

Иако била уплашена од можната реакција, Џена сепак одлучила да напише порака и да ја турне под вратата на својата сосетка чии звуци додека водела љубов ја држеле будна.

Студентката Џена Левин од Универзитетот Сиракуза одлучила да го изрази своето незадоволство од соседите во студентскиот дом на необичен начин. Имено, таа им напишала јасна порака со следната содржина:

„Поздрав сосетке, те молам имај секс малку потивко. Некои од нас се обидуваат да спијат и да не се потсетуваат дека се сами... чувствувај се слободно да водиш љубов до кога сакаш. Само те молам, прави го тоа со помалку врева. Ти благодарам!“

Иако била уплашена од можната реакција, Џена сепак одлучила да напише порака и да ја турне под вратата на својата сосетка чии звуци додека водела љубов ја држеле будна.

Следниот ден добила чоколада на која било напишано извинување и интересна честитка со мотив од банана на која бил напишан уште поинтересен одговор:

„Најдраги соседи, неверојатно ми е жал поради вревата. Не знаев дека сум толку гласна, понекогаш гласниот секс е возбудлив, но очигледно на твоја штета, поради што искрено се извинувам. Многу ми е жал, се надевам дека тоа не се случувално премногу често и многу ти благодарам на смешната порака. Ќе се потрудам да имам потивок секс. И не грижи се, нема да бидеш сама засекогаш. Вистинската личност ќе дојде кога ќе биде вистинското време. Јас бев сама 18 години. Хаха. Уште еднаш длабоко се извинувам.“

Џена ја фотографирала пораката и одговорот и ги објавила на својот профил на Твитер, а истите станале вирален хит за само неколку дена.

„Сè уште не сум ги запознала моите соседи, но ми испратија Твит дека се возбудени што нашата приказна е вирална и дека засекогаш ќе ја чуваат мојата порака“, изјавила Џена Лавин за Mashable.

Популарно

Твитови