Што им се случува после оргазмот: 3 причини поради кои не ве сака после секс!

Секоја жена барем еднаш била во ваква ситуација. Пред секс, момчето било многу загреано за вас, а штом доживеал оргазам, почнал да се однесува сосема необично.

Ова се трите причини поради тоа.

 

Се работи за хемијата. - По сексот на жените им се подига висината на окситоцинот, а близината и мазењето истовремено помагаат во смалувањето на висината на тестостеронот кај мажите. Жените имаат потреба да бидат блиски, мажите да прават нешто продуктивно.

Грижа на совеста. -Кога прерано ќе се впуштите во сексуален однос, некои момци ќе се чувствуваат виновни и ќе сакаат да побегнат од тоа чувство.

Давате премногу... пребрзо Мажите не се заљубуваат кога нешто ќе добијат, туку кога ќе дадат. Се вљубуваат пред сексот, додека се борат за можноста да стигнат до него. Доколку мора да се бори за вас тој ќе остане со вас. Но, доколку добива се на тацна, многу брзо ќе се заинтересира некоја за која ќе треба да се труди.

Жени размислете...

Тамара Тодевска го покажа трудничкото стомаче! (ФОТО)

Тамара Тодевска е активна трудница, изгледа одлично, па речиси и не налкикува дека скоро е влезена во седмиот месец од бременоста. Неодамна објави фотографија каде што го покажува своето трудничко стомаче, па слободно можеме да кажеме дека бременоста ѝ прилега доста.

Тајни кои ги кријат личностите родени во знакот Вага!

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат. Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности.

Вагите тежнеат кон долги и значајни врски

Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни

Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.

Вагите умеат да бидат непредвидливи

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

Најчитани

Твитови