Зошто Град Скопје се откажа од дочек на Новата година на плоштад?

Градот Скопје соопшти дека се откажува од дочекот на Новата 2017 година што требаше да се одржи на плоштадот „Македонија“. Средствата коишто беа планирани за организирање на дочекот и се во изност од околу 2 милиона денари ќе ги донира во социјални цели. Одлуката каде ќе бидат донирани средствата ќе ја донесе Советот на Град Скопје.

Од Градот Скопје велат дека 10 години наназад трошат минимални средства за организирање на дочекот на Новата година затоа што забавата за граѓаните ја финансирале мобилните оператори во земјава, а годинава спонзор на забавата требало да биде Македонски Телеком.

Плусинфо ја покрена иницијативата за пренамена на средствата за прослава на Новата Година прашувајќи ги Град Скопје и Општина Центар, како и другите поголеми општини, дали ќе се откажат од прославите за парите да ги донираат за социјалните случаи. Вчера и градот Велес соопшти дека се откажува од прославата и ќе ги донира парите.

Претходно, Градот Скопје, најави повеќедневна богата програма со финансиска поддршка на Македонски Телеком и Пивара –Скопје, за дочек на Новата 2017 година, на плоштадот „Македонија“. Беше најавено дека ќе настапат DJ Douz, Адријан Гаџа, Слаткар Каролина Гочева и Миле Кузмановски.

Конечно решена мистеријата: Eве како биле изградени пирамидите во Египет

Историчарите и архиолозите со векови се обидувале да најдат одговор на прашањето како друштвото од бронзено време, кое не било технолошки развиено, успеало да помери огромни блокови од варовник и гранит од кои с е изгредени пирамидите.

Работниците ги ставале блоковите на дрвени бродови кои меѓусебно биле поврзани, а потоа блоковите пловиле по каналите до внатрешноста на пристаништето кое не било многу одалечено од пирамидите. 

Архиолозите не можеле да се согласат за тоа како бил пренесуван градежниот матријал

Вооружена драма во Скопје

 На 23.09.2017 година околу 21,00 часот во Скопје на ул.„Тале Христов“, во спортска обложувалница „Спорт Лајф“ од страна на две засега непознати маскирани лица со закана со пиштол, извршено е разбојништво над вработената при што се одземени околу 30.000 денари. Секторот за внатрешни работи Скопје превзема мерки за пронаоѓање на сторителите.

ШОК ЗА КАНДИДАТИТЕ: Саша Поповиќ воведува ново правило во Ѕвездите на Гранд

Новата сезона на Ѕвездите на Гранд се сиима, а емитувањето на првата емисија ќе започне на 30 септември.Оваа година покрај сценографијата и промена на правила, воведена е уште една нова промена.

Воведен е пулсометар, кој ќе го мери пулсто на кандидатите, и веднаш врз основа на тоа ќе знаеме колку кандидатите имаат трема, кој колку се уплашил, изјави Саша Поповиќ

Најчитани

Твитови