Телефонот ви кочи и ве нервира? Еве како да го забрзате вашиот андроид

Познато е дека со текот на времето на користење мобилните телефони, таблетите или паметните телефони кои имаат андроид оперативен систен стануваат многу спори, а со тоа и не толку корисни. Забавеното извршување на функциите предизвикува нервоза кај корисниците, па тие многу често се во потрага по информации кои ќе ги решат проблемите и со тоа ќе ги забрзаат нивните андроиди уреди.  Токму такви информации кои ќе го забрзаат функционирањето на вашите андроиди можете да добиете во продолжение на статијата.  Прочитајте ги корисните совети, применете ги и имајте брз и стабилен андроид уред. 

За забрзување на поголемиот број андроиди одговара следниов начин: вклучете ја опцијата „Developer Options‟, одберете го полето „Settings‟, па потоа „About Phone/Tablet‟ и во него одберете го „Build Number‟ и почекајте додека не се појави известување дека „Developer Options‟ е вклучен.

Подесување на анимациите
Анимациите кои се многу привлечни ја успоруваат работата на андроидот. И вие можете нив да ги „успорите‟ или потполно да ги избришете. Оваа е постапката: Отворете го „Developer Options‟, потоа пронајдете ги „Window Animation Scale‟, „Transition Animation Scale‟ и „Animator duration scale‟. За секоја од овие опции може да се подесат анимациите на скала од 0,5x до 1,0x или сосема да се исклучат. Оваа постапка треба да овозможи побрзо појавување на менијата на екранот. 

Исчистете го кешот
Оваа постапка е особено важно да се спроведи кога е потребно за кратко време да се вчитаат страници кои веќе сте ги посетиле, но кешот може да биде незгоден и да ве кочи во тоа затоа што веќе е наполнет. Без разлика кој пребарувач го користите знајте дека кешот можете да го исчистите. Опцијата за чистење на кешот обично се појавува под полето „Settings‟ кај пребарувачот, како и во деловите кои се поврзани со приватноста и историјата на пребарување.

Отстранете ги непотребните апликации и процеси
Андроид уредите имаат вграден систем за управување со енергијата кој не е баш така паметен. Апликациите и процесите остануваат активни и ја оптеретуваат меморијата уште многу долго време откако сте престанале да ги користите. Слободно избришете го кешот и „убијте‟ ги процесите кои долго време не ги користите. Отворете го полето „Settings‟ па потоа „Apps‟ и извршете ја постапката, само внимавајте да не гибате ништо што е поврзано со „Google Play‟ или „Android Services‟.

Избришете ја кеш апликацијата
Ако некои апликации порано добро работеле а сега предизвикуваат проблеми можно е за нив решение да е бришењето на кеш апликацијата. Отворете го полето „Apps‟ па потоа „Settings‟ па апликации и одберете го „Clear Cache‟, само бидете внимателни што бришите. Со постапката ќе се избришат сите податоци за логирање па имајте на ум дека ќе морате повторно да ги внесувате. 

Редовно ажурирајте ги апликациите
Можете рачно да проверите дали апдејтовите се достапни во „Google play‟ со отворање на „My Apps‟ и потоа „Update All‟. Потоа ќе добиете посебно известување ако на апликациите им треба додатна дозвола а ќе можете и да ги прегледате.
Исто така можете уредот да го подесите автоматски да се надоградува штом се поврзи со интерет. Во „Settings‟ во „Google Play‟ одберете „Auto update apps‟. 

Конечно решена мистеријата: Eве како биле изградени пирамидите во Египет

Историчарите и архиолозите со векови се обидувале да најдат одговор на прашањето како друштвото од бронзено време, кое не било технолошки развиено, успеало да помери огромни блокови од варовник и гранит од кои с е изгредени пирамидите.

Работниците ги ставале блоковите на дрвени бродови кои меѓусебно биле поврзани, а потоа блоковите пловиле по каналите до внатрешноста на пристаништето кое не било многу одалечено од пирамидите. 

Архиолозите не можеле да се согласат за тоа како бил пренесуван градежниот матријал

Вооружена драма во Скопје

 На 23.09.2017 година околу 21,00 часот во Скопје на ул.„Тале Христов“, во спортска обложувалница „Спорт Лајф“ од страна на две засега непознати маскирани лица со закана со пиштол, извршено е разбојништво над вработената при што се одземени околу 30.000 денари. Секторот за внатрешни работи Скопје превзема мерки за пронаоѓање на сторителите.

ШОК ЗА КАНДИДАТИТЕ: Саша Поповиќ воведува ново правило во Ѕвездите на Гранд

Новата сезона на Ѕвездите на Гранд се сиима, а емитувањето на првата емисија ќе започне на 30 септември.Оваа година покрај сценографијата и промена на правила, воведена е уште една нова промена.

Воведен е пулсометар, кој ќе го мери пулсто на кандидатите, и веднаш врз основа на тоа ќе знаеме колку кандидатите имаат трема, кој колку се уплашил, изјави Саша Поповиќ

Најчитани

Твитови