МУ СМРЗНАА ТРЕПКИТЕ: Ова е пожарникарот-херој кој цел ден спасуваше завеани на автопат (ФОТО)

На пожарникарите кои во Србија спасуваа завеани од снегот, на крајот на денот им биле заледени дури и трепките. Снежната бура која ја зафати Србија остави многу луѓе завеани на автопат, кои беа спасени со брзата и херојска помош од пожарникарите.

Сите сакаа да го знаат името на херојот кој цел ден спасувал животи. Се работи за пожарникарот Миодраг Рајковиќ кој бил со својот колега Милан. Тие работат во пожарникарската бригада во Ниш.

Хероите велат дека се збунети од медиумското внимание и дека не очекуваат награда за хуманоста, бидејќи постапиле човечки и само си ја вршеле работата.

Конечно решена мистеријата: Eве како биле изградени пирамидите во Египет

Историчарите и архиолозите со векови се обидувале да најдат одговор на прашањето како друштвото од бронзено време, кое не било технолошки развиено, успеало да помери огромни блокови од варовник и гранит од кои с е изгредени пирамидите.

Работниците ги ставале блоковите на дрвени бродови кои меѓусебно биле поврзани, а потоа блоковите пловиле по каналите до внатрешноста на пристаништето кое не било многу одалечено од пирамидите. 

Архиолозите не можеле да се согласат за тоа како бил пренесуван градежниот матријал

Вооружена драма во Скопје

 На 23.09.2017 година околу 21,00 часот во Скопје на ул.„Тале Христов“, во спортска обложувалница „Спорт Лајф“ од страна на две засега непознати маскирани лица со закана со пиштол, извршено е разбојништво над вработената при што се одземени околу 30.000 денари. Секторот за внатрешни работи Скопје превзема мерки за пронаоѓање на сторителите.

ШОК ЗА КАНДИДАТИТЕ: Саша Поповиќ воведува ново правило во Ѕвездите на Гранд

Новата сезона на Ѕвездите на Гранд се сиима, а емитувањето на првата емисија ќе започне на 30 септември.Оваа година покрај сценографијата и промена на правила, воведена е уште една нова промена.

Воведен е пулсометар, кој ќе го мери пулсто на кандидатите, и веднаш врз основа на тоа ќе знаеме колку кандидатите имаат трема, кој колку се уплашил, изјави Саша Поповиќ

Најчитани

Твитови