Ефиасни и брзи: 5 решенија за испразнета батерија

Денешниот современ живот не би можеле да го замислиме без мобилен телефон, таблет и мали преносливи лаптопи. Но, кога ќе се испразни батеријата тие ја губат својата функционалност и стануваат само моден додаток. Особено со развојот на разни апликации, траењето на батеријата е сведено на нецел ден. Ве нервира нели? Постои начин да го избегнете овој проблем, прочитајте како.

Носете си полнач

Носењето полнач е најдоброто решение за да не ви се исклучи батеријата. Она што технологијата денес може да го понуди во овој поглед се и соларните полначи со помош на кои ќе може да го полните телефонот и без струја.

Моќен инвертер

За полнење на компјутер или таблет земете си моќен инвертер кој може да го користите во својот автомобил.

Лаптоп како полнач

Доколку имате лаптоп покрај вас, може да го искористите за полнење на телефонот или таблетот.

Исклучете ги непотребните апликации

Апликациите ја трошат батеријата многу брзо. Кога не ви се потребни исклучете ги. Само така ќе ја заштедите батеријата.

Користете апликации за заштедување на батеријата

Преземете една од бесплатните апликации за iOS (Apple) и Android чија функционалност е контрола на користењето на батеријата и нејзина подолготрајност. Не се доведувајте во незгодни ситуации поради испразнета батерија кога имате повеќе опции како да го спречите тоа.

Конечно решена мистеријата: Eве како биле изградени пирамидите во Египет

Историчарите и архиолозите со векови се обидувале да најдат одговор на прашањето како друштвото од бронзено време, кое не било технолошки развиено, успеало да помери огромни блокови од варовник и гранит од кои с е изгредени пирамидите.

Работниците ги ставале блоковите на дрвени бродови кои меѓусебно биле поврзани, а потоа блоковите пловиле по каналите до внатрешноста на пристаништето кое не било многу одалечено од пирамидите. 

Архиолозите не можеле да се согласат за тоа како бил пренесуван градежниот матријал

Вооружена драма во Скопје

 На 23.09.2017 година околу 21,00 часот во Скопје на ул.„Тале Христов“, во спортска обложувалница „Спорт Лајф“ од страна на две засега непознати маскирани лица со закана со пиштол, извршено е разбојништво над вработената при што се одземени околу 30.000 денари. Секторот за внатрешни работи Скопје превзема мерки за пронаоѓање на сторителите.

ШОК ЗА КАНДИДАТИТЕ: Саша Поповиќ воведува ново правило во Ѕвездите на Гранд

Новата сезона на Ѕвездите на Гранд се сиима, а емитувањето на првата емисија ќе започне на 30 септември.Оваа година покрај сценографијата и промена на правила, воведена е уште една нова промена.

Воведен е пулсометар, кој ќе го мери пулсто на кандидатите, и веднаш врз основа на тоа ќе знаеме колку кандидатите имаат трема, кој колку се уплашил, изјави Саша Поповиќ

Најчитани

Твитови