Сите полудеа за лебот „без калории“ од 3 состојки, во кој нема брашно! (фото)

Целиот свет полуде за т.н. „облак леб“, а причината за тоа е многу обична - едно негово парче има смао 60 калории - скоро дупло помалку од едно парче тост и содржи само 1 грам јаглехидрати.

Во прашање е леб без јаглехидрати, кој исто така не содржи глутен.

За разлика од останатите лебови, овој не содржи брашно, туку во него има само јајца - поточно белки.

Рецепт:

Потребно ви е масло, 4 јајца (одвоени да бидат белките од жолчките), 50 грама сирење и 1/4 кафена лажичка сок од лимон.

 

I am going to attempt making cloud bread aka oopsie bread later today. Anyone who makes it have any tips/tricks they would want to share? What seasonings do you add as I have heard they are quite plain as is. . . This is the recipe I was given for it. Ive read you can omit seasonings, replace them, make them savory, plain or even sweet with stevia and cinnamon. Ingredients: 4 large eggs, separated 1/2 teaspoon cream of tartar 2 ounces low fat cream cheese 1 teaspoon Italian herb seasoning 1/2 teaspoon sea salt 1/4 - 1/2 teaspoon garlic powder Directions: Preheat the oven to 300 degrees F. If you have a convection oven, set on convect. Line two large baking sheets with parchment paper. Separate the egg whites and egg yolks. Place the whites in a stand mixer with a whip attachment. Add the cream of tartar and beat on high until the froth turns into firm meringue peaks. Move to a separate bowl. Place the cream cheese in the empty stand mixing bowl. Beat on high to soften. Then add the egg yolks one at a time to incorporate. Scrape the bowl and beat until the mixture is completely smooth. Then beat in the Italian seasoning, salt, and garlic powder. Gently fold the firm meringue into the yolk mixture. Try to deflate the meringue as little as possible, so the mixture is still firm and foamy. Spoon 1/4 cup portions of the foam onto the baking sheets and spread into even 4 inch circles, 3/4 inch high. Make sure to leave space around each circle. Bake on convect for 15-18 minutes, or in a conventional oven for up to 30 minutes. The bread should be golden on the outside and firm. The center should not jiggle when shaken. Cool for several minutes on the baking sheets, then move and serve! #cloudbread #lowcarb #wlsrecipes

A post shared by Summer R (@sleevedsummer) on

Подготовка:

Белките се мешаат со татар крем, но со оглед на тоа што тој не е толку распространет кај нас, како замена можете да користите лимонов сок во истата количина.

Белките и лимоновиот сок се мешаат и потоа се додава јогурт или сирење (колку помрсно, толку подобро).

Крајниот резултат би требало да биде сличен на смесата за палачинки, која потоа во кругови се нанесува на тепсија и се пече до 30 минути на температура од 148 степени Целзиусови.

Делфините повторно ги изненадија научниците: Може да си го научи името и да реагира на него

Овие чудесни суштества постојано изненадуваат со своите способности кои на моменти се многу слични со човековите.

Не само што можат да решаваат сложени математички проблеми, неодамна покажаа дека си се повикуваат по име, така што за секој делфин имаат различен звук со кој му се обраќаат.

Нивната интелигенција е фасцинантна, а она што повторно ги изненади научниците е најновото откритие за меморијата на делфините.

Имено, долгогодишните истражувања и експерименти покажаа дека делфините имаат меморија која може да се рамни со човековата. Тие се единствените живи суштества (покрај слоновите) кои се сеќаваат на своите блиски дури и по долг период на разделеност.

До неодамна се знаеше дека слончето може да ја препознае својата мајка и по многу години одвоеност, а денес и делфините покажуваат дека имаат ваква меморија.

Во истражувањето биле вклучени 53 делфини кои постојано ги преместувале во разни базени, за да доаѓаат во допир со нови, непознати делфини. Кога на делфините им пуштале снимки со звуци од непознати делфини, не реагирале, но кога ќе слушнеле звук од делфин со кој некогаш другарувале, покажувале неверојатна активност, веднаш се доближувале до звучникот, испуштале звуци очекувајќи пријателот да им одговори.

Реакцијата била иста и кај делфини кои биле разделени цели 20 години.

Истражувањето спроведено на Универзитетот во Чикаго јасно покажува дека делфините имаат неверојатна меморија со која се издвојуваат од останатиот жив свет.

Овие суштества отсекогаш го привлекувале вниманието на научниците, и многумина ги нарекуваат нечовечки луѓе, токму поради сознанијата кои сè повеќе водат до тоа дека делфините се вторите најпаметни суштества на Планетата, веднаш после човекот.

Лекарите во неверување! Црна лимонада: Се прави од три едноставни состојки и прави чудо за линијата

Иако изгледот на овој напиток не е привлечен, сепак неговиот вкус е идентичен со оној кој сме го навикнале да го пиеме - лимонадата.

Главната чудотворна состојка е активниот јаглен кој нема вкус и е неверојатно здрав зошто има способност да го ослободи телото од несаканите и штетни материи и може да ја смали надуеноста.

Исто така, активниот јаглен може да го намали нивото на холестерол во организмот и да ја подмлади вашата кожа.

Најдобро е да се користи активен јаглен во прав, но ако имате помалку трпение можете да го издробите активниот јаглен кој може да се купи во таблети.

Еве како се прави овој лековит напиток:

Потребни состојки:

-4 чаши филтрирана вода (или квалитетна флаширана)

-четвртина шоља свежо исцеден сок од лимон

-четвртина лажиче активен јаглен (една капсула)

Помешатје ги сите состојки и по желба додадете уште лимон. Напитокот сервирајте го ладен.

Ова не смеете да го правите дома: Легна во када полна со најлутиот сос, а потоа се покаја! (видео)

Сигурно секогаш кога ќе пробате лута храна, ви доаѓаат солзи на очи и посакуватеведнаш да се напиете вода.

Замислете го најлутиот сос на светот наполнет во када и во истиот да се избањате. Луд тип реши тоа навистина да го стори. Погледнете ја неговата реакција во видеото.

Најчитани

Твитови