Сите полудеа за лебот „без калории“ од 3 состојки, во кој нема брашно! (фото)

Целиот свет полуде за т.н. „облак леб“, а причината за тоа е многу обична - едно негово парче има смао 60 калории - скоро дупло помалку од едно парче тост и содржи само 1 грам јаглехидрати.

Во прашање е леб без јаглехидрати, кој исто така не содржи глутен.

За разлика од останатите лебови, овој не содржи брашно, туку во него има само јајца - поточно белки.

Рецепт:

Потребно ви е масло, 4 јајца (одвоени да бидат белките од жолчките), 50 грама сирење и 1/4 кафена лажичка сок од лимон.

 

I am going to attempt making cloud bread aka oopsie bread later today. Anyone who makes it have any tips/tricks they would want to share? What seasonings do you add as I have heard they are quite plain as is. . . This is the recipe I was given for it. Ive read you can omit seasonings, replace them, make them savory, plain or even sweet with stevia and cinnamon. Ingredients: 4 large eggs, separated 1/2 teaspoon cream of tartar 2 ounces low fat cream cheese 1 teaspoon Italian herb seasoning 1/2 teaspoon sea salt 1/4 - 1/2 teaspoon garlic powder Directions: Preheat the oven to 300 degrees F. If you have a convection oven, set on convect. Line two large baking sheets with parchment paper. Separate the egg whites and egg yolks. Place the whites in a stand mixer with a whip attachment. Add the cream of tartar and beat on high until the froth turns into firm meringue peaks. Move to a separate bowl. Place the cream cheese in the empty stand mixing bowl. Beat on high to soften. Then add the egg yolks one at a time to incorporate. Scrape the bowl and beat until the mixture is completely smooth. Then beat in the Italian seasoning, salt, and garlic powder. Gently fold the firm meringue into the yolk mixture. Try to deflate the meringue as little as possible, so the mixture is still firm and foamy. Spoon 1/4 cup portions of the foam onto the baking sheets and spread into even 4 inch circles, 3/4 inch high. Make sure to leave space around each circle. Bake on convect for 15-18 minutes, or in a conventional oven for up to 30 minutes. The bread should be golden on the outside and firm. The center should not jiggle when shaken. Cool for several minutes on the baking sheets, then move and serve! #cloudbread #lowcarb #wlsrecipes

A post shared by Summer R (@sleevedsummer) on

Подготовка:

Белките се мешаат со татар крем, но со оглед на тоа што тој не е толку распространет кај нас, како замена можете да користите лимонов сок во истата количина.

Белките и лимоновиот сок се мешаат и потоа се додава јогурт или сирење (колку помрсно, толку подобро).

Крајниот резултат би требало да биде сличен на смесата за палачинки, која потоа во кругови се нанесува на тепсија и се пече до 30 минути на температура од 148 степени Целзиусови.

8 години по ред беше вистинска ѕвезда на секое Светско првенство. Погледнете како изгледа денес Лариса Рикелме!

Пред 8 години на Светското првенство кое се одржа во Јужна Африка сите очи покрај во фудбалерите, беа вперени во навивачката на Парагвај која се прослави со своите бујните облини и провокативни изданија на трибините. И овој Мундијал не може да помине а да не се присетиме на Лариса Рикелме.

И ако мислевте дека ќе ве изненадиме со некоја нова фотографија на која таа изгледа проклето секси, овој пат не. За жал на многумина, „навивачката“ кариера на оваа згодна бринета е завршена, а таа денес е целосно посветена мајка и сопруга. Во моментов се бави со мода и глума па себеси се претставува како блогерка и актерка. А како изгледа денес? Погледнете...

Жари и пали: Кејт Аптон најсекси жена за 2018 година! (ФОТО)

Американскиот топ модел Кејт Аптон повторно ја краси насловната страна на списанието „Максим“, и овој пат со минимално облека на себе успеа да го привлече вниманието на сите. Без конкуренција и оваа година Кејт ја понесе титулата најсексапилна жена!

Фотосесијата за списанието е снимена во Израел од познатиот француски моден фотограф Жил Бенсимон, кој е поранешен сопруг на супермоделот Ел Мекферсон! 

Палецот на раката го открива карактерот: Кликнете и откријте повеќе! (ФОТО)

Дали сте знаеле дека должината на вашиот палец открива многу за вашата личност?

Првата половина подолга од втората

Вие сте од оние луѓе кои се верни и страствени. Кога ќе се заљубите во некоја личност, имате тенденција да бидете опсесивни, а тоа не е необично за вас. Лесно ќе полудите ако вашиот партнер не одговори на пораките во даден период. Но, треба да бидете внимателни, бидејќи може да го исплашите партнерот кој на крајот само ќе си оди од вас.

Првата половина е пократка од втората

Вие сте искрена личност. Вашите вештини се многу добри. Темелно размислувате за сите работи, пред да направите нешто. Тоа секако се одразува и на вашиот љубовен живот. Кога имате судир со некого, обично ги ставате настрана своите чувства.

Должината на првата половина е еднаква на втората

Вие сте добри во планирање на работите и активностите, секогаш имате посебен пристап на работите кој ви го олеснува патот кон целите. Без оглед на ситуацијата, вие секогаш сте иста личност во поглед на љубовта. Ваквите личности често имаат судири со партнерот, кои доведуваат до комплициран однос.

Најчитани

Твитови