Сите полудеа за лебот „без калории“ од 3 состојки, во кој нема брашно! (фото)

Целиот свет полуде за т.н. „облак леб“, а причината за тоа е многу обична - едно негово парче има смао 60 калории - скоро дупло помалку од едно парче тост и содржи само 1 грам јаглехидрати.

Во прашање е леб без јаглехидрати, кој исто така не содржи глутен.

За разлика од останатите лебови, овој не содржи брашно, туку во него има само јајца - поточно белки.

Рецепт:

Потребно ви е масло, 4 јајца (одвоени да бидат белките од жолчките), 50 грама сирење и 1/4 кафена лажичка сок од лимон.

 

I am going to attempt making cloud bread aka oopsie bread later today. Anyone who makes it have any tips/tricks they would want to share? What seasonings do you add as I have heard they are quite plain as is. . . This is the recipe I was given for it. Ive read you can omit seasonings, replace them, make them savory, plain or even sweet with stevia and cinnamon. Ingredients: 4 large eggs, separated 1/2 teaspoon cream of tartar 2 ounces low fat cream cheese 1 teaspoon Italian herb seasoning 1/2 teaspoon sea salt 1/4 - 1/2 teaspoon garlic powder Directions: Preheat the oven to 300 degrees F. If you have a convection oven, set on convect. Line two large baking sheets with parchment paper. Separate the egg whites and egg yolks. Place the whites in a stand mixer with a whip attachment. Add the cream of tartar and beat on high until the froth turns into firm meringue peaks. Move to a separate bowl. Place the cream cheese in the empty stand mixing bowl. Beat on high to soften. Then add the egg yolks one at a time to incorporate. Scrape the bowl and beat until the mixture is completely smooth. Then beat in the Italian seasoning, salt, and garlic powder. Gently fold the firm meringue into the yolk mixture. Try to deflate the meringue as little as possible, so the mixture is still firm and foamy. Spoon 1/4 cup portions of the foam onto the baking sheets and spread into even 4 inch circles, 3/4 inch high. Make sure to leave space around each circle. Bake on convect for 15-18 minutes, or in a conventional oven for up to 30 minutes. The bread should be golden on the outside and firm. The center should not jiggle when shaken. Cool for several minutes on the baking sheets, then move and serve! #cloudbread #lowcarb #wlsrecipes

A post shared by Summer R (@sleevedsummer) on

Подготовка:

Белките се мешаат со татар крем, но со оглед на тоа што тој не е толку распространет кај нас, како замена можете да користите лимонов сок во истата количина.

Белките и лимоновиот сок се мешаат и потоа се додава јогурт или сирење (колку помрсно, толку подобро).

Крајниот резултат би требало да биде сличен на смесата за палачинки, која потоа во кругови се нанесува на тепсија и се пече до 30 минути на температура од 148 степени Целзиусови.

Должината на вашата дланка открива интересни работи за вашиот карактер

Должината на вашата дланка во однос на должината на раката може да открие неколку занимливости за вашиот карактер, како и за вашите таленти и склоности. Ставете ја левата дланка на подлактницата така што палецот да биде покрај лакотот, а средниот прст раширете го што повеќе во обид да ја допрете десната дланка. Ако средниот прст успее да дојде до вашиот зглоб, тоа значи дека имате големи дланки, но доколку е обратно и тој прст не достигнува до зглобот, тогаш вашите дланки се мали.

Долги дланки

Луѓето со долги дланки се перфекционисти и често се добро концентрирани на малите детали. Ако сте тој тип, тогаш мора да бидете свесни дека перфекционизмот исцрпува и тоа би можело да го почувствувате и на некој аспект од вашиот живот. За вас се знае дека сте добар работник чија цел му е сѐ да сработи како што треба.

Дури и кога имате рок во кој морате нешто да направите, попрво ќе го забрзате темпото на работа и ќе се откажете од паузите, отколку квалитетот на она што го правите да биде ставен во прашање.

Многу сте чувствителни на критиките, импулсивни сте и често знаете да претерате, но вие сте свесни за сето тоа. Добро се сложувате со другите луѓе, дури понекогаш до таа мера што се занемарувате себеси.

Кратки дланки

Луѓето со мали дланки имаат слободен дух и не можат да ја дочекаат следната авантура. Сакаат да ризикуваат, па дури и многу уживаат во тоа. Ако сте човек со такви дланки, тогаш мора да знаете дека сте многу способни во решавањето на проблемите.

Во состојба сте да ги решите и оние најтешките и најкомплицираните проблеми, од кои другите брзо се откажуваат, бидејќи сметаат дека не постои решение. Драмата во животот ви е движечка сила, па често можете да се најдете и во односи во кои има многу драма, подеми и падови, силни емоции…

СОЊА ОДГОВОРИ ЗА 5-ТЕ ИЛЈАДИ ЕВРА МЕСЕЧНО ОД БУЏЕТОТ: ЗА ВО СКОПЈЕ НИ ОСТАНУВАА САМО 270 ЕВРА

Oтворено писмо до јавноста испрати сопругата на Јохан Тарчуловски, Соња, откако беше објавено дека „Семејството на Јохан Тарчуловски месечно примало по 5.000 евра од државниот буџет“. Ви го пренесуваме во продолжение:

Кој ви рече дека некој бега да одговори на прашањето за надоместокот за трошоците околу патувањата во Хаг каде што бевме предадени и обвинети.

Каде побаравте одговор?

Одговорот требаше да го побарате кај мене, Соња Тарчуловска.

Еве јас ќе ви кажам.

Во периодот од 8 години додека Јохан Тарчуловски лежеше затвор за Македонија, секој месец државата ни исплатуваше надомест од 5000 евра.

 

Душегрижници прочитајте добро.

Еве Ви ја пресметката :

Јас Соња Тарчуловска, Мелани и мајката на Јохан.

Авионскиот билет чинеше 800 евра x 3=2400

Најевтиниот хотел во Хаг чинеше 150 евра од вечер за тројца по 7 дена, 1050 евра.

Транспортот од хотелот до затворот во два правци чинеше 40 евра, значи 280 евра.

Секој месец по 1000 евра префрлавме на сметка во затворот за прехрана и телефонски картички, тоа се 4730 евра.

Со останатиот дел од 270 евра преживувавме месечно во Скопје.

Ова воопшто не е правдање и немам намера никому да се правдам, но бидејки јас и моето семејство бевме повикани да не оцрните, наводно сме се богателе од државна сметка, не можете да не оцрните.

Знаете ли зошто?

Затоа што нас не можеше да не скрши и оцрни и затворот.

Нас не не раздели и душманот.

Не можете да ги оцрнете и скршите нашите деца, затоа што растеа без татко додека вие ги гледавте вашите секој ден.

Со ни една изјава не успеавте и нема да успеете мене како сопруга и мајка да ме омаловажите дека сум неморална.

А да не заборавам да одговорам на сите оние кои беа загрижени дека мојот сопруг ме фрлил од тераса. Само едно ке ви кажам: НЕ, ЈОХАН НЕ МЕ ФРЛИ ОД ТЕРАСА.

Може да сонувате да имате брак како нашиот и никогаш не би се избориле со искушенијата низ кои поминавме ние.

Ова е мое прво обраќање после 5 години.

Верувајте ниту една дечја солза невреди за никакви пари.

Ниту една изгубена младост не вреди за никакви пари.

Ниту една празнина и страв не се надополнува со пари.

За крај ние не предадовме никого, нас не предадоа.

Зошто крвта секогаш се вади од четвртиот прст?

Дали некогаш сте се запрашале зошто секогаш кога докторите вадат крв од четвртиот прст?

Кога ни вадат крв од прст поради некои анализи, скоро секогаш ни го боцкаат четвртиот прст.

Палецот и малиот прст се многу подобро поврзани со зглобот на раката отколку останатите прсти. Тоа значи дека теоретски инфекција од палецот или малиот прст многу побрзо би се проширила и би ја зафатила раката.

Поради тоа крвта генерално се вади од кој било прст освен палецот и малиот прст.

Но, во четвртиот прст воглавно има нешто помалку рецептор за болка, па боцкањето е помалку непријатно. Освен тоа, овој прст го користиме поретко од другите, па и кожата е потенка.

А поради тоа и раните на овој прст зараснуваат побрзо отколку на останатите прсти.

Најчитани

Твитови