Сите полудеа за лебот „без калории“ од 3 состојки, во кој нема брашно! (фото)

Целиот свет полуде за т.н. „облак леб“, а причината за тоа е многу обична - едно негово парче има смао 60 калории - скоро дупло помалку од едно парче тост и содржи само 1 грам јаглехидрати.

Во прашање е леб без јаглехидрати, кој исто така не содржи глутен.

За разлика од останатите лебови, овој не содржи брашно, туку во него има само јајца - поточно белки.

Рецепт:

Потребно ви е масло, 4 јајца (одвоени да бидат белките од жолчките), 50 грама сирење и 1/4 кафена лажичка сок од лимон.

 

I am going to attempt making cloud bread aka oopsie bread later today. Anyone who makes it have any tips/tricks they would want to share? What seasonings do you add as I have heard they are quite plain as is. . . This is the recipe I was given for it. Ive read you can omit seasonings, replace them, make them savory, plain or even sweet with stevia and cinnamon. Ingredients: 4 large eggs, separated 1/2 teaspoon cream of tartar 2 ounces low fat cream cheese 1 teaspoon Italian herb seasoning 1/2 teaspoon sea salt 1/4 - 1/2 teaspoon garlic powder Directions: Preheat the oven to 300 degrees F. If you have a convection oven, set on convect. Line two large baking sheets with parchment paper. Separate the egg whites and egg yolks. Place the whites in a stand mixer with a whip attachment. Add the cream of tartar and beat on high until the froth turns into firm meringue peaks. Move to a separate bowl. Place the cream cheese in the empty stand mixing bowl. Beat on high to soften. Then add the egg yolks one at a time to incorporate. Scrape the bowl and beat until the mixture is completely smooth. Then beat in the Italian seasoning, salt, and garlic powder. Gently fold the firm meringue into the yolk mixture. Try to deflate the meringue as little as possible, so the mixture is still firm and foamy. Spoon 1/4 cup portions of the foam onto the baking sheets and spread into even 4 inch circles, 3/4 inch high. Make sure to leave space around each circle. Bake on convect for 15-18 minutes, or in a conventional oven for up to 30 minutes. The bread should be golden on the outside and firm. The center should not jiggle when shaken. Cool for several minutes on the baking sheets, then move and serve! #cloudbread #lowcarb #wlsrecipes

A post shared by Summer R (@sleevedsummer) on

Подготовка:

Белките се мешаат со татар крем, но со оглед на тоа што тој не е толку распространет кај нас, како замена можете да користите лимонов сок во истата количина.

Белките и лимоновиот сок се мешаат и потоа се додава јогурт или сирење (колку помрсно, толку подобро).

Крајниот резултат би требало да биде сличен на смесата за палачинки, која потоа во кругови се нанесува на тепсија и се пече до 30 минути на температура од 148 степени Целзиусови.

Како до СОВРЕШНО добро исперани алишта, во 8 лесни чекори!

Учењето како да се перат алишта и не е така  тешко. Денешните ткаенини, детергенти и машини заземаат најголем дел од мистеријата и грешките надвор од процесот. Следете ги овие десет основни чекори за перењето облека и ќе имате чиста алишта кои ќе ги носите и употребите утре. Но, прво одредите дали вашата облека навистина треба да се измпере. Ќе заштедите време и пари ако ги следите овие упатства за чистење на машка и женска облека.

1. Прочитајте ги етикетите

Проверете ги етикети за нега на вашата облека и постелнина. Тие ќе ви кажат дали некој предмет може да се пере во машината. Секој вид ткаенина има својства кои одлучуваат како реагира на топлина, вода и раствори за чистење.

  • Грижа за памучни ткаенини
  • Грижа за синтетички ткаенини
  • Грижа за ткаенини од волна

Поставете ги сите облеките како што се етикетирани како "измијте посебно" или "перење на раце" во посебни купови. Како почетник перач, ако пишува, "суво перење", верувајте на етикетата и ставете ја во торба за да ги однесете на истите на суво перење.

2. Сортирај

Започнете со сортирање на алиштата по боја. Белата, пастелни, светло сива и бела позадина се печатат во еден куп. Длабоко обоена облека - црна, црвена, морнарица, кафеава, темно сива - оди во друг куп.

3. Сортирај повторно

Сортирајте го секој куп повеќе од типот на ткаенина. На пример, одделни да се пешкирите и постелината од облеката. Во темни бои, одделни маици и фармерки, од полесни предмети од тежина како блузи и фустани.

Перењето по ткаенина ви овозможува да користите различни температури на водата и да ги задржите циклусите на сушење едноставно. 

Ако нема доволно облека за целосно сортирање на секој вид на ткаенина и се брзате, секоја боја може да ја исперете заедно. Едноставно не заборавајте да го изберете циклусот за миење за да ги соберете најделиките облеки во товарот.

4. Изберете детергент

Изберете универзален детергент за перење и читајте ги упатствата за да одредите колку да го користите. Ако облеката има дамки, пред да ги исперете пред нив, користете отстранувач на дамки или малку детергент за перење. Додадете го детергентот на барабанот за миење или диспензерот пред да се натовари за да се спречи да вилае на остатокот од облеката.

5. Изберете температура на водата и циклус на миење

Освен ако вашата облека не се извалка со нечистотија и силно извалкана, миењето во ладна вода ќе им служи на вашите потреби и ќе ги спречи повеќето катастрофи за перење. Исклучок е памучна долна облека и постелнина за кои е потребна топла вода за отстранување на масното ткиво. Постелнито и пешкирите треба да се перат со највисока препорачана температура барем секое втор перење за санација. Секогаш исплакнете со ладна вода. Изберете го најдобриот циклус за миење на ткаенините во товарот.

6. Конечна проверка

Побарајте ги дамките и направете им третман пред перење. Ако не знаете како да ги отстраните дамките, одвојте време да прочитате една од следните статии.Отстранете ги сите додатоци како ремени и накит. Затворете ги сите патенти и копчиња.

7. Наполнете ја машината за перење

Наполнете предмети во машината еден по еден. Не ставајте премногу облека во машина за перење. Облеката треба да се движи во вода. За да ги заштитите финишот на ткаенината и да го зачувате изгледот, превртете ја облеката наопаку, со вештачки ткаенини и темни бои од надворешна страна кон внатрешна.

8. Извади ја облеката од машината за перење

Веднаш извадете ги влажно испраните алишта од машината за да ги намалите шансите алиштата да се изгужваат, но и да спречите појава на мувла.

Земете дел по дел од испраната облека истресете ја, за да се исправи, а потоа маиците, кошулите, блузите и џемперите, а може и панталони, закаќете ги на закачалка за да спречите исцртавање на линии од жиците за сушење. 

ИМА ДЕСЕТ ГОДИНИ: Тој е НАЈМЛАДИОТ возач на КАМИОНИ! (Видео)

Еј, овој човек заслужува да му се укаже најголема почит. Ова е најдобро видео кое го покажува талентот на младо дете кое го знае секој дел од камионот и знае како работи. Погледнете го најмладиот камионџија, замислете тој освен што управува со камионот исто така знае и да го поправа. 

Ќе останете без зборови погледнете го до крај видеото!

Волците се толку величествени, погледнете зошто! (Видео)

Волци искрено не треба да се ловат повеќе, во овој ден и возраст требаше да сфатат дека волците се толку слични на луѓето. Тие формираат "Земји" и ги означуваат нивните граници. Тие војуваат едни против други и формираат сојузи. Се чини дека луѓето забораваат дека сме биле како нив. 

Погледнете ги само со колку љубов се сплотени со луѓето, иако ние сметаме дека тие претставуваат закана за нас, а всушност и не е се така, бидејќи ако и нив им пристапите со нежност и без страв тие ќе возвратат исто.

Запомнете и ние некогаш реагираме инстинктивно и со став. Па исто и тие.

Најчитани

Твитови