Генијален јапонски трик за брзо и совршено завиткување на поклони

Видеото со овој одличен јапонски начин на завиткување на поклони е погледнато преку 4 милиони пати на Јутуб.

Ваков начин на завиткување на божиќни и останати поклони практикуваат во Јапонија поради брзината и убавиот изглед на поклоните. На почеток можеби ќе ви оди малце споро додека не се навикнете, но штом ги научите чекорите никогаш веќе нема да ги заборавите. 

Погледнете како тоа изгледа: 

Секојдневни корисни совети (Видео)

Како да го спречите појавувањето на флеки по облеката од потење, или сте ја накашале омилената бела блуза со црвено вино?

Погледнете ги овие неколку корисни совети со кои ќе ви се олесни животот:

Виц на денот: Матично

Оди млад човек во матично:

– Можe да закажам венчавка за во вторник?

– Можe бе дечко, ама сите бараат во сабота или недела, ти зошто во вторник?

– Е па за да не си го расипам викендот.

Посна проја

Потребни состојки:

300 г пченкарно брашно (или за палента)

300 г бело брашно

4 лажици гриз

неполна чаша (од 200 мл) масло

2 чаши минерална вода

1 прашок за печиво

1 врзоп блитва

1 чен лук

зачини по вкус

Начин на подготовка:

Обарете ја блитвата па со сечканиот лук пропржете ја додека не омекне,зачинете со зачинска сол, црн пипер и со миксер вмешајте во останатите состојки. Смесата истурете ја во плех (20х20 см) намачкан со масло и наросен со брашно или покриен со хартија за печење, наросете со сусам и печете во рерна загреана на 220. степени, околу 20. минути.

Најчитани

Твитови