„ЕВН Волонтира” нов проект за општествена одговорност на ЕВН

Група волонтери од ЕВН Македонија работеа на уредување и разубавување на дворот на регионалниот центар за лица со интелектуална попреченост – „Порака наша“ во Куманово. Со ова и официјално почна и новиот проект “ЕВН Волонтира” кој претставува низа од активности кои ќе ги вклучат сите вработени кои имаат волја да волонтираат низ целата земја.

Волонтерите денеска целото работно време го посветија на хортикултурно уредување, бојадисување на оградата и расчистување на дворното место на регионалниот центар – „Порака наша“. Во активностите учествуваа г-дин Штефан Петер, Претседател на Управниот одбор на ЕВН Македонија и Претседателот на синдикатот на компанијата, г-дин Роберт Симоноски.

„Задоволство ми е да го означам почетокот на новиот проект на ЕВН Македонија - „ЕВН Волонтира“. Со ова ја носиме корпоративната оштествена одговорност на едно ново ниво, со цел да ја подигнеме свеста меѓу компаниите, институциите па и поединците“ изјави г-дин Штефан Петер, Претседател на Управниот Одбор на ЕВН Македонија. „Мора да се бориме да стигнеме до нивото на свест кое ќе ни помогне да сфатиме дека финансиската помош е важна, но има некои работи кои е потребно да се направат и од човечка рака. Меѓусебната поддршка или она што значи да се биде „таму“ за некого, е животно искуство и добрина која дава надеж.“ додаде г-дин Петер.

Активностите на волонтерите на ЕВН нема да застанат тука и денес, туку ќе продолжат и во идниот период во повеќе региони и градови во земјата.

Изминативе 10 години, ЕВН Македонија докажа дека корпоративната општествена одговорност е поставена како една од главните и долгорочни цели на компанијата. Посветеноста и успехот на ова поле беа препознаени од заедницата и ЕВН е добитник на многу награди и признанија од различни категории како: Инвестирање во заедницата, Односи на пазарот, Етички менаџмент, Односи со вработените и Животна средина.

Спектакуларни камини кои ќе посакате да ги имате (Фото)

Дождот, снегот и студените денови се тука, без разлика дали ги сакаме или не. Ова значи дека е период на топли чаеви на удобна фотелја со книга во раката. Единствено што ни недостасува е камин кој носи чувство на блискост и топлина. 

Луѓето се различни, но една работа е заедничка кај сите. А тоа е дека сите уживаат во атмосферата и топлината на огништето. Крцкањето на дрвата кои горат е еден од најпознатите смирувачки звуци и само помислата на тоа може да предизвика пријатно чувство.

Бидермаерот, најдобриот пријател на невестата

Традицијата според која невестата носи букет цвеќе кога стапува во брак почива на едноставната симболика според која секој цвет има свое значење, а здружени во букет претставуваат вистинска мала амајлија за онаа која наскоро ќе премине во нова животна фаза. Од старите народни верувања до ден денес се задржа тој букет познат под името бидермаер, но во современиот свет начините на негова изработка се толку разнолики што е навистина тешко да се одбере само еден, и тоа вистинскиот…

Денес бидермаерот се прави од најразлични цветови, од нежни рози до бобинки и украсни билки, но ако некогаш полските цветови имаа свое место во букетите, денес веројатно на нивно место ќе дојдат холандските рози или кали. Во зависност од тоа каква венчавка планирате, каква венчаница ќе носите или кое е вашето омилено цвеќе, од тоа ќе зависи и вашиот венчален букет.

Алиона и Бруно го направија тоа повторно: СВЕТСКИ И ОЛИМПИСКИ ШАМПИОНИ ПОВТОРНО! (Видео)

Алиона и Бруно го направија тоа повторно! СВЕТСКИ И ОЛИМПИСКИ ШАМПИОНИ ПОВТОРНО СЕГА!

Нивниот слободен скејт (танц) беше магичен. Тие повторно го поставија новиот светски рекорд во слободниот скејт, како и во комбинираниот резултат. Не може да се подобри, магијата во нивното движење и складноста на чекорите, толку се уходани помеѓу нив што се неверојатни секој следен пат! 

Најчитани

Твитови