Google наскоро значително ќе ја зголеми безбедноста на своите услуги

Google од следниот месец на корисниците на своите мрежни услуги ќе им понуди нов сервис наречен Advanced Protection Program кој што ќе овозможи подобра заштита и побезбедно користење на сервисите на Google како што се Gmail, Drive и слично.

Се чини дека овој сервис на почетокот ќе биде наменет само за политичарите, директорите на големите компании и слично, односно на луѓето на кои што безбедноста на комуникациите и податоците треба да им биде на прво место. Сепак, подоцна овој сервис би требало да им биде достапен и на друите корисници

.

Корисниците на оваа напредна програма за заштита повеќе нема да треба да користат опција за двојна автентификација која што бара освен пишување на стандардната лозинка, да се напише и посебен код кој што пристигнува на телефонот на корисникот, туку за побезбеден пристап ќе се користат физички клучеви кои што со компјутерот ќе се поврзуваат преку УСБ.

Оваа компанија уште пред неколку години го претстави уредот USB Security Key за безбедно користење на услугите на Google, а покрај овој уред, сега ќе биде потребен уште еден USB клуч за поголема заштита и максимална безбедност.

Од Google во последниов период неколку пати го надградуваше системот за безбедност на своите сервиси, а како што пишува Bloomberg, новиот сервис би требало да биде пласиран веќе во текот на овој месец.

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробуваат да се најдат

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробиваат да се најдат

СПОДЕЛУВАЈТЕ! Марио: "Ова е брат ми Дарио роден во 24.10.1995 заедно со уште еден машки близнак. Во првичниот извештај на гинекологот стои дека се родени две здрави деца. По два дена им соопштуваат на моите дека едниот од близнаците починал и не им даваат бебето ниту да го видат ниту да го погребаат. Во неколку наврати пријателите на Дарио му се јавуваат дека го виделе на други места кадешто тој со сигурност не бил во тој момент." Доколку некој видел момче слично на ова контактирајте го Марио Печенковски.

Принцот Хари го интервјуираше Обама и изгледа дека ова ќе биде навистина смешено!

Неверојатно е реткост да се види вакво интервју, помеѓу поранешниот претседател на Америка и принцот Хенри!
Смејата е задолжителна овдека! Принцот Хенри глуми новинар, па врши интервју на 44-от прецедател на Америка Барак Обама.

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија! (ФОТО)

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија!
Анастасија е студентка во прва година при факултетот за стоматологија во Скопје (ЕУРМ), која освен што има желба и планира да биде врвен стоматолог во Македонија, буквално ги бомбардираше сите нејзини „Instagram“ следбеници. 
Достојна за сите воздишки, смело и гордо чекори кон остварување на нејзините цели.
Ова се само дел од сликите каде можете да видите дел од нејзината убавина која плени и сите „кршат врат по неа“!

За крај ова слика која може да се каже дека буквално покажува каде се гледа во иднина, НА ВРВОТ... Место број 1 е за НЕА И НЕЈЗИНАТА НЕЖНОСТ И УБАВИНА!

 

Најчитани

Твитови