СТАВ НА ПРОФЕСОРОТ ДРАГАН ДАНИЛОВСКИ ЗА ЕПИДЕМИЈАТА НА МОРБИЛИ!

Појавата на болни од морбили (сите поврзани меѓу себе) е логична последица на драстично намаленото ниво на колективниот имунитет, заради недоволниот опфат со вакцинирање. Минатата година опфатот со МПР вакцинирање во Скопје беше само 76%, а треба да биде минимум 95, за да се елиминира ризикот за појава на врзани случаи.

Но, “си го баравте, го добивте!”

Патем, се покажа дека никаква едукативна кампања значајно не делува врз мислењето на противниците на вакцините! Dunning–Kruger-овиот ефект е масовно застапен. Зошто? Затоа што сме, во суштина, необразувана средина… Затоа што и тие што имаат факултетски дипломи, всушност се “неписмени”… затоа што школството ни произведува полуинтелектуалци (примитивци со дипломи)…

Ете затоа…

И проблем немаме само со антивакцинашите…

Имаме и масовно свртување кон псевдонаучни методи (хомеопатија, хиропрактика, акупунктура, ајурведска медицина итн.) на луѓе со малигни заболувања. Заради што губат драгоцено време. И кога веќе е доцна, очајнички бараат спас во научната медицина… Во меѓувреме, некој добро заработил на нивната лековерност!

Голема вина за оваа појава има донесувањето на Закон за комплементарна и алтернативна медицина со што на псевдонаучните методи им е даден легитимитет и легалитет!!! По мое мислење, СКАНДАЛОЗНО!

Мотив? Наводно, да се намали дивото занимавање со тие дејности… читај, да се најде начин да плаќаат данок!

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробуваат да се најдат

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробиваат да се најдат

СПОДЕЛУВАЈТЕ! Марио: "Ова е брат ми Дарио роден во 24.10.1995 заедно со уште еден машки близнак. Во првичниот извештај на гинекологот стои дека се родени две здрави деца. По два дена им соопштуваат на моите дека едниот од близнаците починал и не им даваат бебето ниту да го видат ниту да го погребаат. Во неколку наврати пријателите на Дарио му се јавуваат дека го виделе на други места кадешто тој со сигурност не бил во тој момент." Доколку некој видел момче слично на ова контактирајте го Марио Печенковски.

Принцот Хари го интервјуираше Обама и изгледа дека ова ќе биде навистина смешено!

Неверојатно е реткост да се види вакво интервју, помеѓу поранешниот претседател на Америка и принцот Хенри!
Смејата е задолжителна овдека! Принцот Хенри глуми новинар, па врши интервју на 44-от прецедател на Америка Барак Обама.

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија! (ФОТО)

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија!
Анастасија е студентка во прва година при факултетот за стоматологија во Скопје (ЕУРМ), која освен што има желба и планира да биде врвен стоматолог во Македонија, буквално ги бомбардираше сите нејзини „Instagram“ следбеници. 
Достојна за сите воздишки, смело и гордо чекори кон остварување на нејзините цели.
Ова се само дел од сликите каде можете да видите дел од нејзината убавина која плени и сите „кршат врат по неа“!

За крај ова слика која може да се каже дека буквално покажува каде се гледа во иднина, НА ВРВОТ... Место број 1 е за НЕА И НЕЈЗИНАТА НЕЖНОСТ И УБАВИНА!

 

Најчитани

Твитови