Мила Кунис ја откри својата тајна- Има ХЕТЕРОХРОМИЈА (ФОТО)

Една од најфасцинантните варијации кои постојат кај луѓето (и некои други животни) е heterochromia iridis или heterochromia iridum – термини кои се користат за опишување на очи со различна боја кај иста личност.

Хетерохромијата, предизвикана од вишок или недостиг на меланин, може да настане како резултат на генетика, болест или повреда. Но која и да е причината, хетерохромијата секогаш привлекува внимание.

Постојат три типови на хетерохримија кај очите: Целосна, секторална и централна. Целосната хетерохромија е состојба во која двете очи имаат различни бои – на пример, едно кафено и едно сино око – и е највпечатливиот и најпознат тип.

Секторалната хетерохромија настанува кога во истиот ирис има две бои – малку боја, различна доминантната, во едното око. Централната хетерохромија подразбира ирис кој има две или повеќе целосни бои – на пример, сино око со златен прстен околу зеницата или виолетов прстен на надворешниот раб.

За луѓето кои имаат централна хетерохромија се вели дека имаат „мачкини очи“ но сите типови на хетерохромија се уникатни за секоја личност и се прекрасни. Хетерохромијата е релативно ретка и опфаќа само околу 1,1 процент од населението.

И покрај реткоста на оваа појава, таа е присутна кај неколку познати личности – Кејт Босворт, Џејн Симор, Мила Кунис и Мајкл Флетли. Можеби оваа појава им помага на познатите личнсти да бидат позабележителни.

Мила Кунис со години страдала од инфекција на окото, па како последица се здобила со ова нарушување. 

-Со години бев слепа на едното око, а никој не знаеше за тоа. И ден денска не гледам добро. -изјави таа во едно интервју.

Очите со хетерохромија се едни од најубавите во светот – изненадувачи, и за некои луѓе полни со мистерија. Сепак, луѓето со некоја форма на хетерохромија се исти како и сите други луѓе само малку поинтересни за гледање.

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробуваат да се најдат

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробиваат да се најдат

СПОДЕЛУВАЈТЕ! Марио: "Ова е брат ми Дарио роден во 24.10.1995 заедно со уште еден машки близнак. Во првичниот извештај на гинекологот стои дека се родени две здрави деца. По два дена им соопштуваат на моите дека едниот од близнаците починал и не им даваат бебето ниту да го видат ниту да го погребаат. Во неколку наврати пријателите на Дарио му се јавуваат дека го виделе на други места кадешто тој со сигурност не бил во тој момент." Доколку некој видел момче слично на ова контактирајте го Марио Печенковски.

Принцот Хари го интервјуираше Обама и изгледа дека ова ќе биде навистина смешено!

Неверојатно е реткост да се види вакво интервју, помеѓу поранешниот претседател на Америка и принцот Хенри!
Смејата е задолжителна овдека! Принцот Хенри глуми новинар, па врши интервју на 44-от прецедател на Америка Барак Обама.

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија! (ФОТО)

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија!
Анастасија е студентка во прва година при факултетот за стоматологија во Скопје (ЕУРМ), која освен што има желба и планира да биде врвен стоматолог во Македонија, буквално ги бомбардираше сите нејзини „Instagram“ следбеници. 
Достојна за сите воздишки, смело и гордо чекори кон остварување на нејзините цели.
Ова се само дел од сликите каде можете да видите дел од нејзината убавина која плени и сите „кршат врат по неа“!

За крај ова слика која може да се каже дека буквално покажува каде се гледа во иднина, НА ВРВОТ... Место број 1 е за НЕА И НЕЈЗИНАТА НЕЖНОСТ И УБАВИНА!

 

Најчитани

Твитови