Кој е најбогатиот кандидат за градоначалник во Македонија

Македонската листа на најбогатите кандидати, изработена од МЦМС ја предводи актуелниот градоначалник на Кочани, Ратко Димитровски, кој е и кандидат од ВМРО-ДПМНЕ за овие избори. Неговиот имот има вкупна вредност од 3 ипол милиони евра. Од тие, 3 милиони евра земал на кредит. Има сопственички удел во фирми од 363 илјади евра. Заедно со сопругата поседуваат две куќи во Кочани во вредност од 20 илјади евра и земјиште вредно 16 илјади евра.

Ратко Димитровски е роден на 14 април 1956 година, во Делчево. Своето основно и средно образование го завршил во родното место, додека студиите ги продолжил надвор од границите на државата. Вишата и високата стручна подготовка и звањето дипломиран графички инженер ги стекнува во Загреб, Хрватска. Димитровски е еден од првите графички инженери во Р. Македонија и денес е еден од врвните графички стручњаци во државава.

Од 1977 до 1990 година работи во печатницата „Младост“ во Кочани, а потоа кариерата ја продолжува во печатницата „Киро Дандаро“ во Битола, каде што работи до 1992 година и се стекнува со големо искуство.

Во 1990 година ја основа печатницата „Европа 92“ во Кочани, која почнувајќи од единствена линија за производство на компјутерски формулари, со следење на новите текови на графичката индустрија, денес важи за најсовремена и најопремена печатница во Македонија и пошироко во регионот.

извор:бизнисвести

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробуваат да се најдат

Помагајте: Близнаци од Преспа разделени при раѓање! Сега сфатиле дека едниот близнак бил украден и пробиваат да се најдат

СПОДЕЛУВАЈТЕ! Марио: "Ова е брат ми Дарио роден во 24.10.1995 заедно со уште еден машки близнак. Во првичниот извештај на гинекологот стои дека се родени две здрави деца. По два дена им соопштуваат на моите дека едниот од близнаците починал и не им даваат бебето ниту да го видат ниту да го погребаат. Во неколку наврати пријателите на Дарио му се јавуваат дека го виделе на други места кадешто тој со сигурност не бил во тој момент." Доколку некој видел момче слично на ова контактирајте го Марио Печенковски.

Принцот Хари го интервјуираше Обама и изгледа дека ова ќе биде навистина смешено!

Неверојатно е реткост да се види вакво интервју, помеѓу поранешниот претседател на Америка и принцот Хенри!
Смејата е задолжителна овдека! Принцот Хенри глуми новинар, па врши интервју на 44-от прецедател на Америка Барак Обама.

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија! (ФОТО)

Анастасија Василева: Прекрасната докторка по стоматологија од Гевгелија, ја бомбардираше Македонија!
Анастасија е студентка во прва година при факултетот за стоматологија во Скопје (ЕУРМ), која освен што има желба и планира да биде врвен стоматолог во Македонија, буквално ги бомбардираше сите нејзини „Instagram“ следбеници. 
Достојна за сите воздишки, смело и гордо чекори кон остварување на нејзините цели.
Ова се само дел од сликите каде можете да видите дел од нејзината убавина која плени и сите „кршат врат по неа“!

За крај ова слика која може да се каже дека буквално покажува каде се гледа во иднина, НА ВРВОТ... Место број 1 е за НЕА И НЕЈЗИНАТА НЕЖНОСТ И УБАВИНА!

 

Најчитани

Твитови