Како од сиромашно село, порасна во БИЗНИС центар?

Некогаш нај сиромашно рибарско село, кое своевремено и едвај броело 30-на илјади жители, денеска е модерен кинески велеград и центарот на индустријата и модерната технологија.

Центар на сите големи случувања, големи и модерни деловни згради, елегнатна и иновативна инфраструктура, луксузни автомобили. Тоа се само дел од работите кои се кријат во овој голем град Шенжен, град на иновации, иднината и „светилиште“ за остварување на желбите.

Заслугата за ваквиот денешен изглед на Шенжен се должи на кинескиот лидер Денгу Хиаопингу, кој во 1979-ѕа година одлучил дека ова може да биде прва посебна економска зона, во која можат инвеститорите да вложуваат по поволни услови.

Безброј инвеститори почнале да вложуваат и инвестираат, а воедно и да градат урбано подрачје каде денеска истото брои околу приближно 13 милиони високообразовани и интелигентни луѓе, иноватори и стручњаци.

Шенжен е беспрекорно место, да не кажеме и единствено, каде ја имате целата слобода да уживате до степен да не сте вознемирени дури ни од гратската гужва. Безброј кафичи каде уживате, најразлични бутици и продавници. 

Шенжен е и место од каде доаѓаат и нај различни откритија и иновации секоја година. Како нза пример најголем број, мобилни телефони доагјаат токму од Шенжен.

Постојат голем број на луѓе кои го имаат напуштено својот роден град и кој имаат заминато за Шенжен каде се водени од можноста да направат неверојатен и исклучителен бизнис.

Во прилог погледнете го ова кратко видео, да можете да видите дел од тие убавини.

Тамара Тодевска го покажа трудничкото стомаче! (ФОТО)

Тамара Тодевска е активна трудница, изгледа одлично, па речиси и не налкикува дека скоро е влезена во седмиот месец од бременоста. Неодамна објави фотографија каде што го покажува своето трудничко стомаче, па слободно можеме да кажеме дека бременоста ѝ прилега доста.

Тајни кои ги кријат личностите родени во знакот Вага!

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат. Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности.

Вагите тежнеат кон долги и значајни врски

Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни

Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.

Вагите умеат да бидат непредвидливи

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

Најчитани

Твитови