Поради бременост родителите ја сместиле во душевна болница: Бев опкружена со психички болни луѓе и еве како ја надминав агонијата

Џули забременила кога имала само 19 години и не очекувала дека нејзините родители ќе ја сместат во психијатриска установа како казна за валкањето на семејното име. Но, сепак тоа се случило, а деценија подоцна таа напишала книга посветена на пеколот низ кој поминала поради љубов и срам од кој никој не сакал да ја заштити. Но, и за еден храбар маж.

Џули забременила од своето момче Френк за кого подоцна дознала дека е оженет. Бидејќи не сакала да абортира, а и во тоа време абортусот бил нелегален, родителите одличиле да ја поштедат од срамот и да ја сместат во ментална установа.

„Седев во студена чекална, зелени ѕидови имаше околу мене, луѓе кои постојано нешто зборуваат. Бев бремена само трет месец. Беше страшно“, се пристеува на денот кога е примена во установата.

Поминала седум месеци опкружена со луѓе со психички проблеми, се додека на 19 април 1964 година не ја родила својата прва ќерка.

„Да родите дете надвор од брак во тоа време беше незамисливо. Родив ќерка, Ејми. Ведаш ја дадов на посвојување. Сакав да има дом, да биде мазена и чувана, а тоа јас не можев да и го овозможам во тој момент. По порудувањето се вратив во куќата на моите родители, но само на кратко. Бев тажна и скршена. Толку млада, а веќе со срушени соништа за совршен семеен живот“, додава таа. Нејзините родители оваа тајна ја чувале од сите, а каде биле тој период го покриле со измислување на приказна дека била на патување.

Френк и Џули сепак се венчале во 1965 година бидејќи тој веднаш штом дознал дека Џули е хоспитализирана поднел документи за развод. Во бракот имаат уште две деца, два сина.

Но, од 1964 година го прославувале секој 19-ти април како роденден на Емји, а потоа дознале која е нивната ќерка. Некогаш девојче, а сега жена, растена во најдобро семејство до својата 6-та година. Нивната ќерка, сега наречена Кејтил Мери Вислер, подоцна раскажала дека имала проблеми со својата макеа и дека на 12 години дознала дека е посвоена. И следеле тешки години, но кога добила свои деца, кога нејзините ќерки почнале да се распрашуваат за нивната баба, решила да ги побара своите биолошки родители. Успеала да ги најде и им испратила писмо. Биле потребни 44 години семејството да се најде на едно место.

„Trinity Strings“ женски бенд кој ги помести границите на македонската естрада: Направија преработка и видео запис кој дефинитивно е светско а наше! (ВИДЕО)

Три девојки, две вилиони, едно виолончело, талент и резултатот е нешто светско а наше. Нешто што прв пат и се случи на Македонија. Женски бенд кој ги помести границите на вообичаеното, веќе видено и слушнато. „Trinity Strings“ - нешто ново на естрадава, нешто повеќе од добро...

Во соработка со Роберт Билбилов и Зоран Зонде Стојановски направија одлична преработка на „Луд сум по тебе„ на Александар Тарабунов. 

Како звучи и изгледа видео записот погледнете во продолжение. Не само што е мелем за уши туку и за очи! 

Уживајте...

Колку ќе биде К-15 за 2018-та година, и до кога фирмите најдоцна треба да Ви исплатат!

Регресот за годишен одмор или К-15 и оваа година ќе им следува на вработените во приватните компании од македонското стопанство. Фирмите кои не го исплатиле во претходните 10 месеци ќе мораат тоа да го направат во ноември и декември, а во случај да не го исплатат предвидени се парични и затворски казни за работодавачите. 

Висината на К-15 се одредува врз основа на податоците за износот на просечната нето и бруто плата по вработен исплатена во поселдните три месеци. Врз основа на овие пресметки, минатата година тој износ беше најмалку 8.909 денари – најмалку 40% од просечната нето плата, а најмногу до 13.116 денари – најмногу до 40% од просечната бруто плата по вработен објавена за последните 3 месеци.

ДАЛИ ТРЕБА ДА СЕ ОЧЕКУВА ПОВИСОК К-15 ЗА 2018?

Зголемувањето на минималнецот од 10.080 на 12.000 денари и постојаниот пораст на просечната бруто и нето плата по вработен во Македонија се двата фактори коо влијаат на тоа работниците на крајот од годината да добијат поголем износ за К-15 во однос на оној кој беше исплатен минатата година.

Нашата пресметка врз основа на податоците на Државниот завод за статистика (ДЗС) за движењето на просечната нето и бруто плата во месец јуни покажа дека износот на К-15 за секој вработен во Македонија треба да се движи во интервал од 9.123 до 13.403 денари. 

Според обликот на носот откријте карактерни особини за одредена личност!

Звучи чудно, но е вистинито. Погледнете ги овие осум различни облици на носеви и кои карактеристики се врзуваат за нив, па самите проценете дали има вистина во тоа.

1.Нубијски нос

Овој облик на нос се издвојува од другите со својата должина. Мостот е речиси рамен, додека пошироката точка на носот е насочена надолу. Лицата со ваков облик на нос се љубопитни и радознали. Исто така се оптимистични, симпатични и секогаш се трудат да најдат решение за секој проблем.

2.Грчки нос

Обликот на овој нос потекнува од познатите грчки скулптури за кои бил карактеристичен. Тој се одликува со тоа што е тесен и прав. Луѓето со овој облик на нос се обично повлечени и не сакаат да бидат во центарот на вниманието. Мошне се практични и лојални. Тешко е да се разговара со нив отворено за емоциите.

3.Кукаст нос

Многумина го споредуваат овој облик на носот со оној што потсетува на птичји клун. Тој е свиткан од основата односно од веѓите до врвот на носот. Луѓето со ваков нос се креативни и пожртвувани. Страсно ги бранат сопствените верувања и не се плашат да ризикуваат за да ги постигнат сопствените цели.

4.Извиткан нос

Мошне е сличен на претходниот, но овој нос е превиткан од носната коска до врвот. Сепак врвот е значително пошилест. Луѓето со овој облик на нос се смета дека се мошне одлучни, мошне се посветени на својата работа и добри се во организација.

5.Копчест нос

Овој нос е мошне краток и делува мошне симпатично. Тоа е најпопуларниот облик, затоа што не ги нервира луѓето. Тие имаат прилично силна волја, сакаат да бидат директни и мошне се одлучни во тоа секогаш да го добијат тоа што го сакаат.

6.Рамен нос

Овој облик е најчест во Азија и малку е порамен од другите облици. Врвот на носот е кружен, а носниците се пошироки. Лицата со рамен нос имаат силен карактер. Тие се мошне темпераментни и страствени, а може мошне да се налутат ако некој си игра со нивното трпение.

7.Конкавен нос

Обликот на овој нос се одликува со мал лак на носната коска. Слично како и копчестиот нос и овој е мошне популарен затоа што не е мошне впечатлив и изгледа мошне нежно. Луѓето чијшто нос има ваков облик се великодушни и секогаш подготвени да им помогнат на другите. Мошне се чувствителни.

8.Накривен нос

Можеби називот на овој нос не е особено ласкав, но овој облик на носот укажува на нежен карактер. Мостот на носот се истакнува додека врвот е мошне заоблен. Лицата со ваков нос се мошне добри во тоа што го прават и знаат да ги сослушаат другите, што ги прави прекрасни пријатели или партнери. Мошне ги ценат лицата што цврсто стојат на земјата.

Најчитани

Твитови