РАЈСКА убавина: Канада и нејзината незаменлива „Француска Река“

Француската река е една од најважните патишта во историјата на Канада. А патувањето пат на Индијанците Ojibwa, француската река подоцна стана клучна врска во трговијата со крзно. За ова само Француската река би била извонредна. Сепак, не само што француската река има извонредна културна историја, таа исто така поседува богата природна разновидност заедно со сложена топографија.

Лоциран во јужно-централниот дел на Онтарио, 110-километарскиот коридор на француската река го одводува регионот на канадскиот штит помеѓу езерото Ниписинг на исток и грузискиот залив на запад. Француската река тече низ пејзаж кој останува во голема мера како што беше кога првите Европејци го истражуваа пред повеќе од триста години. Областа обезбедува одлични можности за вработување на вештини за кану и грмушки. Навистина, во оваа средина, тие совршено се вклопуваат.

 

Сите очи вперени во неа: 47-годишната „Росалинда“ мами воздишки, во зелена креација!

Талија Соди мами воздишки каде и да се појави. 47-годишната мексиканска актерка, позната по улогата на „Росалинда“, изгледаше фантастично на забава по повод Греми во Беверли Хилс, Калифорнија.

На свечноста, убавата телевизиска ѕвезда носеше зелена креација со пердуви од колекција од сопствената модна линија, за која соработува со Macy’s.

 

Знаци дека си имате работа со психопат!

Според податоците кои ги даваат психолозите, од 1 до 4% од вкупното население на Земјата се психопати. Психопатските тенденции кај некоја личност можат да бидат скриени и тешко може да се открие.

Психопатијата е синдром кој е демонстриран од бездушноста кон другите луѓе, неспособноста да се сочувствува, да се почувствува искрено каење за повредување на други луѓе, лажење, егзистенција и нереални емоционални реакции.

1. Тие немаат емоции

2. Тие спијат многу малку

3. Сакаат да прават другите да се чувствуваат виновно

4. Тие се харизматични и сакаат да се центар на внимание

5. Тие се нарцисоидни

6. Тие лажат постојано

7. Тие се неодговорни

 

Легендарни грешки на реклами, ќе ве насмеат до солзи!

Покрај оние навистина добри и успешни има и такви реклами кои ќе ви го привлечат вниманието но со грешките кои ги имаат, по што и ќе ги запаметите... Во продолжение погледнете - легендарни грешки на реклами,  кои ќе ве насмеат до солзи! 

 

 

 

Најчитани

Твитови