Пакувајте ги куферите: Во оваа земја националната среќа е поважна од БДП

Бутан е зејмата во која растот на „националната среќа“ е поважен од растот на брутонационалниот производ. Земјата на Химелаите која никогаш не била освоена, ниту пак колонизирана, успеала да се држи до својата култура во периодот на трансформација на апсолутните монархиии во демократија.

Кралот на Бутан во 1970 година рекол дека растот на „националната среќа“ е поважен од БДП-то . Земјата заземала единствен пристап во туризмот промовирајќи се како ексклузивна дестинација која нуди скапи услуги за мал број на туристи.

Туристите можат да ја посетат оваа земја само преку лиценцирани агенции, а туристичките аранжмани члинат од 200 до 250 долари дневно.

Дел од парите собрани од туризмот Владата ги корсти за вложување во здравствената нега, бесплатно школство и изградба на инфраструктура.

Кога рекламата е беспрекорно доба, ефектот е следен! (Видео)

Добра реклама значи добар профит и за газдата и за вработените... Но што со потрошувачите?

Ќе ве насмее до солзи ова видео, во кое желбата за секнударно слабеење и без напор, го натерала буцкото да купи крема со која ќе добие „мускули“! 

 

Колач за 30 минути: Чоколаден путер од кикирики!

Колач кој се топи во уста и остава без здив.
Магични се слатките задоволста, особено кога се толку совршено подготвени, а нивната подготовка не трае долго.

Подготовката на колачот е лесна и едноставна, не одзема повеќе од половина час, а вкусот е како да е приготвуван со часови додека да се добие тоа совршенство. 

Во видеото подоле го имате цел рецепт за негова подготовка:

 

Најчитани

Твитови