Неоткриени детали за животот на Сара Џесика Паркер

Родена е на 25 март, а годинава наполни 53 години. 

1. Не била во „фазон“ да се пријави за улогата на Кери

Кога одела да се пријави за улогата на Кери Бредшо, улогата која и го промени животот, актерката не брзала...

„Не сум работела на серии 10 години“, бил нејзиниот коментар, иако и било понудено и место на продуцент доколку потпише договор.

Се согласила дури кога нејзиниот агент и соптуг Метју Бродрик и рекол дека е лудо да се одбие таква прилика.

2. Се омажила во црно

Во мај 1997 година, Сара и Метју се заколнале на вечна љубов. Невестата носела црно, а ова е причината за тоа:

„Ми беше срам да се омажам во бело, а ни тој ни јас не сакавме да привлекуваме многу внимание...се каам за тоа секако“

3. Била во врска со Реберт Дауни Џуниор додека тој се борел со зависностите

„Бев себичен...Сакав да пијам, имав многу проблеми со дрогата, но неа тоа како да не и беше важно. Ми пружи дом и разбирање. Се обиде да ми помогне. Умееше да ме отрезни и потоа да одиме да купиме мебел заедно. Таа е една сила од жена“, вели Роберт за Сара.

Парот бил во врска 7 години.

4. Единствена која не се соблече во серијата

По договорот, Сара Џесика Паркер нема ниедна гола сцена во „Сексот и градот“, за разлика од останатите три колешки Ким Катрал, Синтија Никсон и Кристин Дејвис.

ИМА ДЕСЕТ ГОДИНИ: Тој е НАЈМЛАДИОТ возач на КАМИОНИ! (Видео)

Еј, овој човек заслужува да му се укаже најголема почит. Ова е најдобро видео кое го покажува талентот на младо дете кое го знае секој дел од камионот и знае како работи. Погледнете го најмладиот камионџија, замислете тој освен што управува со камионот исто така знае и да го поправа. 

Ќе останете без зборови погледнете го до крај видеото!

Волците се толку величествени, погледнете зошто! (Видео)

Волци искрено не треба да се ловат повеќе, во овој ден и возраст требаше да сфатат дека волците се толку слични на луѓето. Тие формираат "Земји" и ги означуваат нивните граници. Тие војуваат едни против други и формираат сојузи. Се чини дека луѓето забораваат дека сме биле како нив. 

Погледнете ги само со колку љубов се сплотени со луѓето, иако ние сметаме дека тие претставуваат закана за нас, а всушност и не е се така, бидејќи ако и нив им пристапите со нежност и без страв тие ќе возвратат исто.

Запомнете и ние некогаш реагираме инстинктивно и со став. Па исто и тие.

Имате високо развиена интуиција, еве што претставува тоа!

Во студија на Институтот за биологија “Солк” во Сан Диего, Калифорнија, луѓе биле замолени да учествуваат во игра со карти, каде што повлекуваат картички од два различни тастери. Тастерите биле наместени така што едниот од учесниците да “победува” почесто отколку другиот, со што волонтерите биле држени во незнаење во врска со овој факт. По 50 минути игра луѓето сфатиле дека тастерите се различни, а по околу 80 минути тие разбрале што е разликата. Поинтересно во случајот, сепак, било дека само по 10 повлекувања дланките на учесниците почнале да се потат секој пат кога тие посегнуваат за следната карта од “губитните” тастери. Тоа бил и моментот во кој тие започнувале потсвесно да мислат дека другиот тастер е подобар.

Интуицијата е посилна од интелектот. Тоа се зборови на Стив Џобс, кои денес изгледа добиваат се поголемо значење, откако научната заедница достигна нови откритија за темата.

Слични обиди во лабораториски услови можат да бидат интересни, но прашањето е дали резултатите во реалниот живот би биле слични. Се чини дека одговорот е “ДА”. Кога станува збор за донесување на важни одлуки, интуицијата може да биде исто толку важна колку и интелектот.

Во друга студија луѓе кои си купиле автомобил, биле прашани дали се задоволни од својот избор. Оние од нив кои се потпирале на внимателна анализа на сите достапни информации, биле задоволни од своето купување само во 25% од случаите, додека оние кои имаат направено побрз и поинтуитивен избор, биле задоволни од своето купување во околу 60% од случаите.

Интуицијата доаѓа од т.н. примитивна зона на човечкиот мозок, артефакт од раните денови на човечкиот вид, кога способноста на мозокот да открива скриени опасности му обезбедувал нашето човечко опстанок.

Денес луѓето ја користат оваа способност толку малку што веќе дури не знаеме како да ја препознаваме правилно.

Без разлика дали обраќате внимание на тоа дали вашата интуиција е здрава и функционална. Ако сакате да носите подобри одлуки во вашиот живот, би било добро да се потсетите како таа примарна вештина работи. Може да почнете со тоа што ќе комбинирате некои навики од луѓе кои имаат многу добра интуиција. На пример:

1.Тие го забавуваат темпото, за да го чујат внатрешниот глас.

За да се обрне внимание на интуицијата, мора прво да можете да слушнете и да се дистанцирате од сета врева, својствено за начинот на живот на модерниот човек. Забавете го темпото и слушнете го внатрешниот глас. По можност да останете насамо со себе, изолирани од надворешниот свет.

Одделете време во кое ќе се апстрахирате од секојдневниот живот, дури и кратка прошетка може да биде одличен начин да го слушнете подобро внатрешниот глас.

2.Тие го следат внатрешниот глас.

Една од главните причини некои луѓе да имаат подобра интуиција од другите е дека тие навистина го слушаат внатрешното чувство, наместо да го стават под сомнеж или целосно да го негираат. Тоа не значи дека ги игнорираат аналитичките вештини и дека не се потпираат на критичко размислување. Има разлика помеѓу користење на разумни аргументи како систем од проверки, кои ги балансираат вашите одлуки и нивното користење како механизам кој ќе ве одвраќа од приемот на нешто што интуицијата ви го посочува како правилно.

3.Тие практикуваат “емпатична точност”.

Интуитивните луѓе ги читаат умовите. Слична изјава може да натера многумина да престанат да го читаат материјалот тука, затоа ќе го користиме научниот термин “емпатина точност”. Станува збор за интуитивно осознавање на она што другите луѓе го мислат и чувствуваат, потпирајќи се на сигнали како јазикот на телото и тонот на гласот. Оваа вештина претставува исклучително моќна форма на емпатија, која ни помага да создаваме длабоки и силни врски со околните.

4.Тие се внимателни.

“Внимателност” во најчестите линии е термин кој означува концентрација над моментов. Таа е одлична техника која треба да ви помогне да ги филтрирате сите работи кои го одвлекуваат вниманието. Кога сте повеќе достапни со мислите во сегашноста, освен што присуствувате во неа физички, може да го слушнете внатрешниот глас појасно.

5.Тие ја развиваат својата креативност.

Дали сте имале еден од оние сетови за боење со бои и броеви, како дете? Ова е пример како уметноста се претвора во наука. Се што треба да направите е само да го обоите полето во правилна боја.

Крајниот резултат може да биде убава слика, но степенот до кој сте ја користеле својата интуиција е ограничен до рамките на тоа да познаете која боја треба да се користи во малите полиња.

Во светот нема комплет за боење кој ќе помогне за развојот на уметник кој ќе создаде ремек како Сикстинската капела или пак Мона Лиза. Недостасува состојката интуиција. Таа е тајната компонента на креативноста. Затоа, ако намерно настојувате да бидете креативни, вие ја зајакнувате и сопствената интуиција.

6.Тие веруваат на својот инстинкт и претчувство.

Дали некогаш ви се случило да донесете некоја одлука и веднаш потоа да почне да ви се гади и да ви се слолошува? Ова е начинот на кој вашето тело ве информира дека одлуката што сте ја направиле е спротивно на вашиот инстинкт.

7.Тие анализираат сонови.

Ако прифатите дека науката може да ја демонстрира моќта на интуицијата, не е многу тешко да се замислите за тоа дека соништата може да бидат манифестација на внатрешниот глас. Се разбира, многу често соништата се целосно бесмислени, но има случаи кога тие се обидуваат да ни кажат нешто.

Луѓето со добро развиена интуиција нема да си кажат “Леле, тоа беше многу чуден сон!”, Но тие ќе се прашаат “Од каде доаѓа овој сон и што се подразбира под него?”

Интуицијата е моќна сила, која може да ни помогне да ги подобриме одлуките кои ги носиме. За наша среќа, интуицијата е вештина која може да се усовршува со едноставно практикување на навиките кои се карактеристични за луѓето со добра интуиција.

Најчитани

Твитови