Кои се причините, за жените да се одлучуваат за развод?

Терапевтите кои се специјалисти за брак можат да се сметаат и како вистински стручњаци на полето на разводот. Да бидеме искрени, тие често се последниот избор на паровите кои се борат за опстанок на нивниот брак.

Како резултат на тоа, тие поседуваат богатство на знаење кога е во прашање разбирањето на она кое ги фрла сопружниците од колосек и ги тера да се разведат.

Според Кристин Давин, психолог од Њујорк, жените често се чувствуваат како „здраво за готово“ во брачниот однос и сметаат дека бракот е нивната одговорност во целост.

„За да успее бракот и двајцата сопружници треба да работат на него“ – вели Давин.

„Тоа бара, внимание, напор и меѓусебна комуникација, а на крајот на денот, многу жени се прашуваат зошто прават сè за своето семејство и каде е нивниот сопруг во сето тоа. По години неурамнотеженост, многу жени се прашуваат: Зошто воопшто да се трудам?“ – додава таа.

Многу жени, според овој психолог, се чувствуваат како невидливи во бракот и токму тоа ги тера да излезат од него.

Тамара Тодевска го покажа трудничкото стомаче! (ФОТО)

Тамара Тодевска е активна трудница, изгледа одлично, па речиси и не налкикува дека скоро е влезена во седмиот месец од бременоста. Неодамна објави фотографија каде што го покажува своето трудничко стомаче, па слободно можеме да кажеме дека бременоста ѝ прилега доста.

Тајни кои ги кријат личностите родени во знакот Вага!

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат. Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности.

Вагите тежнеат кон долги и значајни врски

Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни

Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.

Вагите умеат да бидат непредвидливи

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

Најчитани

Твитови