Интересни опции за паметни телефони кои 90% од луѓето не ги знаат

Ако пред 10 години моравме да направиме 10 работи, ни требаа 10 уреди. Денес, кога има паметни телефони, можеме да остваруваме телефонски повици, да испраќаме пораки, да гледаме телевизиски емисии, да читаме весници и да плаќаме сметки. И не само тоа, паметните телефони можат да направат многу повеќе, но веројатно не сте свесни за тоа. Затоа откриваме нови 5 тајни и корисни функции на паметни телефони кои ќе ви го олеснат животот.

1. Зачувајте ја меморијата

Порано или подоцна, меморијата на вашиот телефон ќе биде полна. Потоа можете да префрлувате податоци на мемориска картичка, да користите услуги како Dropbox или да префрлувате податоци на вашиот компјутер. Сепак, постои друга опција - пренесете ги сите ваши податоци на Telegram Messenger, што ви овозможува да испраќате пораки и податоци за себе.

2. Телефон како камера за надзор

Користете ги старите телефони за да направите систем за набљудување или бебе аларм. Постојат апликации како Motion Detector Pro кои одговараат на движењата и можат да ви испраќаат фотографии веднаш штом некој ќе се појави во видното поле. Сепак, запомнете дека најдобро е да користите специјални уреди за оваа намена.

3. Телефон како автомобилска камера

Можете исто така да го користите телефонот како автокомплет со наоѓање на позиција со најдобар патен преглед и инсталирање на DVR апликации како AutoGuard Dash Cam и слично. Иако вистинските камери за автомобили се многу подобар избор, и ова може да биде од голема корист.

Тамара Тодевска го покажа трудничкото стомаче! (ФОТО)

Тамара Тодевска е активна трудница, изгледа одлично, па речиси и не налкикува дека скоро е влезена во седмиот месец од бременоста. Неодамна објави фотографија каде што го покажува своето трудничко стомаче, па слободно можеме да кажеме дека бременоста ѝ прилега доста.

Тајни кои ги кријат личностите родени во знакот Вага!

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат. Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности.

Вагите тежнеат кон долги и значајни врски

Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни

Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.

Вагите умеат да бидат непредвидливи

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

Најчитани

Твитови