Чај на боговите со иневеројатно лековит ефект- Неговата цена е 30 пати поскапа од златото

Дрвените грмушки од кинеското растение да хонг пао произведуваат еден од најскапите чаеви на светот. Цената на овој чај е 30 пати повеќе од цената на златото.

Еден богат купувач купил во 2020 година 20 грама од чајот за неверојатни 28 ијади долари. Дури и земјата каде што пиење чај е во културата на народот и претставува уметничка форма, оваа цена се смета за запрепастувачка бидејќи еден грам чај чини 1.400 долари и тоа го прави еден од најскапите чаеви на светот.

-Иако со изгледот овој чај личи дека им е наменет на просјаците, со цената е резервиран за царевите, а срцето му е како на Буда – вели Сјао Хуи, послужител на чајот од градот Вујишан во јужна Кина.

Хуи и неговото семејство со генерации се занимаваат со одгледување на ова растение.

Тамара Тодевска го покажа трудничкото стомаче! (ФОТО)

Тамара Тодевска е активна трудница, изгледа одлично, па речиси и не налкикува дека скоро е влезена во седмиот месец од бременоста. Неодамна објави фотографија каде што го покажува своето трудничко стомаче, па слободно можеме да кажеме дека бременоста ѝ прилега доста.

Тајни кои ги кријат личностите родени во знакот Вага!

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат. Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности.

Вагите тежнеат кон долги и значајни врски

Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни

Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.

Вагите умеат да бидат непредвидливи

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

Најчитани

Твитови